Câtă sare mâncăm fără să vrem. Topul alimentelor care abundă de sare

| 27 mar, 2014

Sarea dă gust oricărui aliment, însă în exces are consecinţe dintre cele mai grave asupra organismului. Persoanele vizate în mod deosebit sunt ceie cu vârste de peste 50 de ani şi bolnavii care suferă de hipertensiune, diabet şi afecţiuni renale cronice.

Cantitatea zilnică recomandată de sare este de 2,300 miligrame de sare, aproximativ o linguriţă pe zi, dar de cele mai multe ori majoritatea dintre noi o depăşim fără să vrem prin alimentaţia, care abundă de acest ingredient.

Iată o listă cu câteva alimente în care se găseşte cea mai mare cantitate de sare, conform csid.ro:

Alimentele congelate, numai bune de băgat în cuptorul cu microunde pentru câteva minute, cum este pizza de exemplu, pot conţine până la 787 de miligrame de sare.

Cerealele, deşi sunt elogiate pentru calităţile lor nutritive, pot conţine chiar şi 250 de miligrame de sare la suta de grame.

Mezelurile sunt o bombă cu ceas pentru organism. Au multe grăsimi, sunt pline de calorii şi E-uri, dar şi sare în cantităţi impresionanate, ceea ce face din aceste alimente un pericol imens pentru sănătate. Numai 2 feliuţe pot avea chiar şi 362 de miligrame de sare, deci citiţi cu atenţie eticheta.

Supele instant sunt ideale în zilele reci când nu ai chef să găteşti, însă fiţi atenţi pentru că un singur astfel de pacheţel atractiv de supă cu tăiţei conţine până la 744 de miligrame de sare.

Citeşte mai mult pe csid.ro

Tag-uri: alimente sarate, sare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ