CĂTĂLIN PREDOIU îi cere DEMISIA lui VICTOR PONTA

| 02 iun, 13:32

Dupa ce a fost reclamat la CSM de un judecator, a venit si randul premierului din umbra Catalin Predoiu sa ii ceara demisia atat lui cat si senatorului Dan Sova a carei situatie ramane inca incerta la Senat.

"Dl. Ponta a depășit, într-un final, și cele mai indecente și brutale imixtiuni în actul de justiție ale mentorului său, Adrian Năstase. Ieri seară, într-un interviu televizat, a reușit să mistifice complet realitatea în ciuda oricăror evidențe și s-a plasat în afara ordinii constituționale, reușind să fie concomitent deputat, prim-ministru, procuror și judecător:

“Procurorul” Ponta „știe” că cererea privind măsura preventivă a arestării domnului Șova ar fi o “circotecă politică”;

„Judecătorul” Ponta “știe” că inculpatul Dragnea ar fi fost condamnat pe nedrept pentru fraudă electorală;

„Politicianul” și „deputatul Ponta” “știe” că judecătorii care l-au condamnat pe Dragnea ar fi luat decizia sub amenințarea arestării;

Citeşte şi: Reacţia DURĂ a lui Victor Ponta la sesizarea Inspecţiei Judiciare: "Spuneţi direct şi ne supunem!"

„Prim-ministrul” Ponta “știe” că Justiția ar încălca separația puterilor în stat printr-un control ilegal al puterilor executivă și legislativă", precizeaza Predoiu.

Pornind de la aceste considerente el ii cere demisia lui Victor Ponta.

"Multiplicarea competențelor și identităților domnului Ponta nu e gafă, inconștiență sau inabilitate. Nu există zi în care dl Ponta să nu se substituie judecătorilor și procurorilor, să nu indice Justiției care ar fi soluțiile corecte în marile cazuri de corupție, să nu se pronunțe cu privire la cazuri în curs de judecată, să nu atace cu brutalitate instituțiile judiciare care anchetează sau judecă prietenii politici sau de afaceri ai domnului Ponta. Toate aceste declarații sunt un act deliberat de subminare a puterii judecătorești și reprezintă semnale politice către colegii din propriul partid.

Astăzi se discută cazul domnului Șova în Comisia juridică a Senatului. După declarațiile explicite ale lui Ponta de ieri seară, PSD va încerca, din nou, să dribleze legea și deciziile Curții Constituționale pentru a-l proteja pe fostul partener de afaceri al domnului Ponta. Caz în care demisiile domnilor Ponta și Șova ar fi actul normal de decență. E însă o altă calitate care le lipsește", a conchide Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iun, 16:54
liviuioan
-- NOAPTEA--
--ori inainte de caderea noptii . Sa fi fericit , tu cataline si poate vine si SIMA in tara . Acum, ce te faci tu mai baiatule--unii spun ca ai fost propulsat prin--RESTITURI ANTERIOARE--a la ELENA UDREA-- ce te faci ca MRU si FALCA lui nu prea vor--SA VORBESTE CU TINE--pentru ca---e multe dosare .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ