Cătălin Predoiu, „premierul” demis de PNL înainte să fie numit în funcţie

| 06 apr, 13:28

Război politic în PNL. Cătălin Predoiu a fost luat la baionetă de garda Alinei Gorghiu. PNL deja împarte funcţii în guvernul virtual pe care sunt siguri că îl vor forma. Calculele nu arată bine pentru Predoiu şi pentru pedelişti. Gorghiu devine favorita partidului pentru funcţia de premier.

Aripa PDL din noul PNL are foarte multe motive să fie dezamăgită. Un senator liberal le arată pisica noilor parteneri democraţi, spunând că din viitorul guvern nu ar trebui să facă parte nici un fost ministru. Cristian Bodea, senator liberal de Bihor, o propune pe Alina Gorghiu pentru funcţia de premier în locul lui Cătălin Predoiu, pe care îl vede deja “agăţat”, că să cităm din vocabularul elevat al demnitarului.

Cristian Bodea spune clar şi răspicat: “Bineînţeles... Suntem într-un război politic şi nu stăm visători să vină "ruşii" peste noi. Sunt două variante de lucru. Primo, coafura rezistă, Predoiu merge mai departe. Secundo, Predoiu e agăţat, trebuie găsit un înlocuitor serios şi credibil”.

Dacă Predoiu nu se remontează şi nu încearcă să arate activului de partid că se poate să fie premier şi că are stofă de executiv, Alina Gorghiu îi va lua rapid locul pentru funcţia de premier, aşa cum Iohannis i-a luat locul la Cotroceni.

Suspect este că PDL merge pe burtă. Nu auzim liderii fostului partid al lui Băsescu să spună mare lucru în spaţiul public. Mesajele politice sunt monopolizate de vechii liberali. Predoiu este din ce în ce mai şters şi vulnerabil, situaţie de care Gorghiu, activă în Opoziţie, profită cu brio.

După ce au pierdut culoarea, sigla, numele şi practic orice formă de identitate proprie, muncită ani la rândul de activişti, PDL pierde şi şansele de a se plasa în funcţiile de decizie dintr-un eventual viitor guvern.

Ceea ce nu iau în calcul liberalii când fac jocurile de scenă cu înlocuirea lui Predoiu este că PDL are încă organizaţii care funcţionează în teritoriu, are încă activ, are istorie şi are simpatizanţi. Scindarea noului PNL nu este nici pe departe un scenariu de ignorat, atâta timp cât termenii prevăzuţi în târguiala iniţială sunt încercaţi dur de partenerii liberali.

Interesele celor care formează încă vechiul PDL există în continuare. Este cât se poate de evident că numirea unui premier de la PDL se află printre aceste interese. Problema este că PDL nu poate să scoată din pălărie o faţă nouă, alta decât Predoiu şi tocmai această vulnerabilitate este exploatată de vechiul PNL.

Fiţi atenţi ce declară senatorul Bodea (PNL):  “Am spus doar că o văd pe Alina Gorghiu mai potrivită că premier. Nu îi opreşte nimeni să lanseze propriile propuneri. Dar să nu aud de MRU. Feţe noi sau rămâne Alina...”

E clar? Liberalii sunt pe val şi, cu riscul deschiderii unui război civil în noul şi marele PNL cu garda Blaga-Predoiu, o împing cât pot pe Gorghiu în faţă. Întrebarea este cu cine credeţi voi că ar vrea Iohannis să lucreze, cu Alina Gorghiu sau cu Cătălin Predoiu?
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 13:21
OffedRabe
why take thiamine with lasix
Show More From the National Surgical Adjuvant Breast and Bowel Project NSABP; NSABP Biostatistical Center, University of Pittsburgh; Allegheny General Hospital; University of Pittsburgh Cancer Institute, Breast Cancer Institute, and Magee Women s Hospital, Pittsburgh, PA; Cancer Research Network, Inc, Plantation, FL; University of Kentucky Markey Cancer Center, Lexington, KY; The University of Texas, M best way to take lasix During the two week period after you discontinue hCG use, your testes are becoming re sensitized to the body 8217; s LH signal
07 apr, 10:37
IQ1000
premier
Evident ca si-ar dori-o pe "Alinutza cea sadica" undeva... Problema e ca exista riscul ca PDL sa se alieze cu PSD+UNPR si sa-i franga gatul lui Johannis.
07 apr, 15:18
Kormoran
ll
Noul PNL deja are gatul rupt.Si la anul vor pierde alegerile.
Ponta e pe val !
06 apr, 14:22
Dan Slugarescu
"garada"?
Palada?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ