Câte ceşti de cafea trebuie să bei zilnic pentru a reduce riscul apariţiei diabetului

| 25 apr, 2014

O cercetare recenta, realizata la Universitatea Harvard, a aratat ca riscul aparitiei diabetului de tip II scade cu 11 procente in cazul persoanelor care beau o ceasca si jumatate de cafea, zilnic.

Doctorii Frank Hu si Shilpa Bhupathiraju, de la Departamentul de nutritie al Scolii de sanatate publica de la Harvard, au analizat legatura dintre consumul de cafea si riscul de aparitie al diabetului.

Ei au folosit informatii colectate timp de 20 de ani, de la americani cu varstele cuprinse intre 25 si 75 de ani, despre dieta, stil de viata si probleme medicale, scrie Daily Mail.

Subiectii care obisnuiau sa consume mai putin de o ceasca de cafea pe zi erau cu 17% mai expusi riscului de aparitie a diabetului. Cei care consumau peste trei cesti de cafea aveau cel mai scazut risc de diabet, cu 30% mai mic de cat al celor care consumau doar o ceasca, zilnic.

Studiul a inregistrat un risc mai scazut de diabet si in cazul bautorilor de cafea fara cofeina dar, in cazul acestora, scaderea sau cresterea consumului nu modifica riscul de aparitie al diabetului.

Un alt studiu, privind efectele dietei si ale stilului de viata asupra sanatatii, realizat in Uniunea Europeana, in 2013, a aratat ca un consum moderat de cafea reduce riscul aparitiei diabetului cu 30 de procente

Tag-uri: cafea, diabet, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ