Câteva sfaturi pentru a evita pierderea copiilor pe plajă

| 04 iul, 2014

Foarte mulţi copii de rătăcesc în fiecare an pe plajă. În Spania, numărul cazurilor rezolvate doar de Crucea Roşie depăşeşte 2.500, scrie vineri ziarul iberic 'ABC', care prezintă şi câteva recomandări pentru evitarea unor asemenea incidente care pot traumatiza un copil sau afecta o vacanţă la malul mării.

Jurnalul sugerează ca micuţii să poarte o brăţară pe care să fie înscris numele lor şi un număr de telefon pentru contactarea cât mai urgentă a părinţilor. Brăţările trebuie să fie dintr-o singură bucată, pentru a nu fi pierdute, şi fabricate din materiale rezistente la apă.

Copii ar fi bine să aibă legat de încheietura mâinii un mic balon colorat şi să fie îmbrăcaţi cu haine în culori vizibile, putând fi în acest fel mai uşor de identificat în aglomeraţia de pe plajă.

Totodată, este necesar să se discute cu copilul şi să i se spună că, dacă se rătăceşte, trebuie să se adreseze unui agent de pază sau unui salvamar pentru a cere ajutor.

Cu cei mai mari se poate stabili un reper de întâlnire pentru cazul în care nu mai reuşesc să ajungă la locul în care se află părinţii sau însoţitorii lor.

În egală măsură, este bine să li se ceară celor mici să fie şi ei atenţi şi să nu se depărteze de adulţi.

Nu în ultimul rând, copii trebuie făcuţi să reţină - cu tact, fără a fi speriaţi - că nu au voie să se urce în maşină cu o persoană necunoscută sau să plece cu aceasta din spaţiul public.

Tag-uri: litoral, mare, plaja
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ