Câţi bani a făcut Lucian Bute din box

| 20 ian, 2014

Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal.

LUCIAN BUTE, supranumit Mister K.O., a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de aproape cinci ani, în care şi-a apărat centura de nouă ori. A pierdut titlul în faţa lui Froch, în 2012, după care a urcat în categorie, la semigrea. La finalul lui 2012 a luptat pentru prima oară la semigrea, împotriva lui Denis Grachev, pe care l-a învins după 12 reprize, cucerind centura NABF. Pe parcursul ultimelor 13 meciuri, Bute a strâns aproape 15 milioane de dolari. Cele mai profitabile lupte au fost cu Brian Magee, Jean-Paul Mendy, Glen Johnson (toate câştigate), plus înfrângerea în faţa lui Pascal, toate cotate la câte două milioane de dolari. Eşecul usturător suferit în Anglia, acasă la Froch, i-a adus lui Bute un milion de dolari. Pugilistul gălăţean are în bilanţ 30 de victorii, dintre care 24 prin K.O., şi două înfrângeri. Pe lângă o revanşă cu Jean Pascal, Lucian Bute are şi varianta să coboare la categoria la care s-a consacrat pentru un meci revanşă, la Montreal (Canada), cu Carl Froch. Chiar şi în urma eşecului cu Jean Pascal, Bute şi-a păstrat simpatia publicului, atât în România, cât şi în Canada, pe pagina sa de Facebook fiind postate mai multe mesaje de încurajare pentru pugilist, scrie RomâniaTv.net.

Drum blocat către titlul mondial

Deşi părea încrezător în forţele sale, Lucian Bute a fost surprins de tactica adoptată de canadianul de origine haitiană, Jean Pascal, care s-a impus la puncte, în urma deciziei arbitrilor: 117-110, 117-111 şi 116-112. Bute n-a reuşit să-şi impună stilul în faţa lui Pascal, care a fost mai viclean şi a punctat pe fiecare final de repriză. Gălăţeanul a avut o răbufnire în ultima repriză când l-a prins la colţ pe Pascal, dar n-a reuşit să-l doboare, astfel că sportivul de origine haitiană a obţinut victoria. „Sunt dezamăgit de meci, sunt conştient că puteam mai mult. M-am pregătit foarte bine, m-am antrenat conştiincios, am avut încredere, însă lucrurile nu au decurs cum mi-am dorit. Am crezut că pot mai mult, dar braţul stâng n-a mers aşa cum trebuie. Am fost ezitant şi asta m-a costat. M-am aşteptat ca Pascal să fie mai agresiv, să fie el cel care atacă, dar în schimb a preferat să aştepte. A avut o strategie bună şi i-a ieşit", a spus Bute la finalul meciului.

LUCIAN BUTE, sfătuit să se retragă, îşi doreşte revanşa

Înfrângerea cu Jean Pascal l-a făcut pe Bute să-şi piardă centura NABF la categoria semigrea şi şansa de a deveni challenger oficial pentru titlul mondial. Odată cu acest eşec, primul său antrenor, Felix Păun, îl sfătuieşte să se retragă pentru a nu-şi păta palmaresul. „Ar fi păcat ca după tot ce a reuşit să ajungă acum un boxer de antrenament pentru cei mai tineri. Acum i-a deschis drumul lui Jean Pascal spre titlul mondial şi o retragere ar fi indicată", a spus Felix Păun. Totuşi, Bute, care va împlini luna viitoare 34 de ani, a spus că nu se gândeşte încă la retragere. „Nu cred că mă voi retrage, încă mai pot boxa. Dar trebuie să analizez foarte bine situaţia, să port discuţii cu promotorul şi antrenorul, să văd meciul, apoi vom decide împreună ce vom face, dar nu cred că va fi o retragere. Momentan am nevoie de o vacanţă, trebuie să mă odihnesc". Imediat după meciul cu Pascal, pugilistul originar din Pechea a fost întrebat dacă-şi doreşte o revanşă, la care a răspuns categoric: „"Bineîneţeles, îmi doresc revanşa pentru că ştiu că sunt capabil".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ