Cati bani face Google in Romania?

| 09 mai, 2013

Conform datelor Ministerului de Finanţe, în 2011, Google România SRL a avut o cifră de afaceri de 1.1 milioane de euro. Asta în timp ce, în piaţă, estimările sunt undeva pe la 20 de milioane, apropiate de valoarea pieţei de publicitate online din România auditată de către IAB România şi Pwc.

La fel ca şi în alte ţări europene, şi în România afacerile declarate la Ministerul de Finanţe de către compania Google Bucharest SRL sunt mult mai mici decât nivelul estimat al afacerilor gigantului online, în condiţiile în care contractele cu Google sunt semnate cu Google Irlanda sau cu agenţii locale, nu cu Google Bucharest, informează zf.ro.

În 2011 Google Bucharest a declarat afaceri de puţin peste un milion de euro, în timp ce pe piaţă valoarea serviciilor de publicitate online achiziţionate de companii şi persoane fizice a fost estimată la cel puţin 10 mil. euro. Reprezentanţii Google România nu au oferit niciodată date legate de vânzările către firme şi persoane fizice din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ