Câţi bani valorează contul tău de Facebook

| 30 sep, 19:38

Valoarea medie  pe care o ia în calcul Facebook pentru fiecare cont este de trei dolari. Este o valoare, medie, care diferă de fapt de la un utilizator la altul. Facebook preţuieşte cel mai mult companiile care îşi fac reclamă de milioane de dolari pe reţeaua de socializare. Dar la fel de importanţi sunt şi utilizatorii de rând care privesc acele reclame scumpe. Anul acesta Facebook aşteaptă să câştige mult mai mulţi bani din publicitate.

Anul acesta veniturile Facebook vor sări de 16 miliarde de dolari, arată o estimare e-Marketer. Vor fi cu 41% mai mari decât anul trecut, iar până în 2017 se vor apropia de 27 de miliarde de dolari. Adică vor fi de două ori şi jumătate mai mari decât în 2014. Iar din veniturile de anul acesta, 600 de milioane de dolari vor fi generate de Instagram, aplicaţia de procesare şi publicare a fotografiilor pe care Facebook a cumpărat-o în 2012.

Citeşte şi:  Facebook a picat. Ce se întâmplă cu cea mai mare rețea de socializare

Facebook are în acest moment peste un miliard de utilizatori. În medie, fiecare cont generează aproape 13 dolari, cu cinci dolari mai mult decât următoarea reţea de socializare ca dimensiuni, Twitter. Orice persoană care are cont pe Facebook ajută compania să facă bani. Cu cât sunt mai multe conturi, cu atât reţeaua de socializare are mai mult spaţiu publicitar de vânzare. Iar una dintre modalităţile prin care Facebook îşi poate spori veniturile este să îi conecteze pe locuitorii globului care nu au acces la internet, scrie Digi24.

Câţi români au cont pe Facebook

Numărul conturilor de Facebook atribuite utilizatorilor români a ajuns, în acest moment, la 8 milioane, în creștere cu 11,11% față de primele șase luni din 2014, când se înregistrau 7,2 milioane de conturi, arată datele cuantificate de Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor românești create pe rețeaua de socializare.

Cei mai mulți deținători de cont Facebook provin din București, 1,64 milioane de persoane (21,95% din total), urmați de cei din Cluj-Napoca (280.040 persoane, 3,76%), Timișoara și Iași (câte 280.000 persoane, 3,75%).

„Trebuie să lucrăm împreună ca să transformăm conectarea populației globului într-o prioritate pentru toată lumea, de la guverne, până la industrie și societatea civilă”, spune Mark Zuckerberg, cofondator Facebook

Mark Zuckerberg plănuiește să folosească inclusiv drone care să proiecteze internet wireless în zonele greu accesibile. Facebook controlează în prezent 65% din cota de piață a publicității de pe rețelele de socializare. Platforma Twitter este pe locul al doilea, cu o cotă de piață de 8%, în creștere față de anul trecut, în vreme ce rețeaua profesională Linkedin este pe locul al treilea.

Însă reclamele de pe rețelele de socializare reprezintă doar o parte din spațiul publicitar de pe internet, unde supremația vânzărilor este deținută de Google.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ