Decizie CSAT: România trimite mai mulţi militari în teatrele de operaţiuni

| 10 dec, 16:33

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării  au aprobat, joi, forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2016, respectiv 1.181 de militari și 1.530 de jandarmi și polițiști.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, anul viitor, forțele armate ale României vor continua participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE și ONU, pentru două misiuni esențiale, și anume apărarea României și a aliaților săi și promovarea stabilității regionale și globale.

Citeşte şi: CSAT a adoptat un Ghid al Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 - 2019

Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forțe și mijloace la misiunea NATO din Afganistan — Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu menținerea participării la operațiile NATO KFOR și UE ALTHEA din teatrul de operații din Balcani.

Forțele puse la dispoziție, în anul 2016, de către Ministerul Apărării Naționale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului național, numără 1.181 militari, cu 158 de militari mai mult față de anul acesta. Dintre aceștia, 943 de militari pot fi desfășurați în teatrele de operații, precum și în cadrul misiunilor individuale de observare și monitorizare, iar alți 238 de militari se vor afla în țară, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin.

Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziție pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU, în anul 2016, un număr de 1.530 de jandarmi și polițiști, din care 1.054 vor participa la misiuni și 476 vor putea fi dislocați la ordin. Comparativ cu anul 2015, numărul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi și polițiști.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ