Caz UNIC în lume. Ea e fetiţa care s-a născut fără niciun strop de sânge în corp!

| 19 sep, 2014

Maisy Vignes s-a născut în 2009 fără sânge în corp. După 4 ani în care i-a uluit pe medici, fetiţa şi-a revenit miraculos şi a mers în prima zi de şcoală.

Evoluţia stării de sănătate a micuţei Maisy Vignes i-a uimit pe doctori, care credeau că nu va putea duce o viaţă normală.

Fetiţa s-a născut cu şase săptămâni înainte de termen, la Spitalul Regional Waterford. Medicii au pus-o imediat pe transfuzii, însă erau rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

"A fost o situaţie incredibilă, nimeni nu auzise de un caz asemănător. Au mai existat oameni care au supravieţuit cu un nivel al hemoglobinei 4, dar nimeni nu ştia un copil fără sânge", a declarat Emma, mama fetiţei, citată de "Irish Mirror".

Femeia avusese o sarcină normală până la 34 de săptămâni, când a început să se simtă rău.

"Aveam o programare la medic şi, după consultaţie, m-au băgat în sala de operaţii pentru cezariană. S-a întâmplat totul foarte repede, nu am avut timp să anunţ pe nimeni. Nu mă aşteptam să nasc aşa repede, nu avusesem nicio problemă în timpul sarcinii", a adăugat tânăra de 31 de ani.

Mama a aflat apoi că fetiţa nu are sânge deloc în vene, numai o substanţă de tipul plasmei. Micuţa a fost conectată imediat la aparate şi a primit trei transfuzii de sânge.

După o recuperare uimitoare, s-a înscris la şcoală asemeni copiilor de vârsta ei, iar profesorii sunt foarte mulţumiţi de ea.

"Din câte ştiu, nu mai există un asemenea caz în toată lumea. A devenit subiect de conferinţe şi lucrări medicale. Este o fetiţă extraordinară şi suntem foarte fericiţi", a mai spus Emma.

Tag-uri: Maisy Vignes, sange
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ