Cazanciuc: Am semnat avizele de la preşedinte pentru foştii miniştri, în dosarul Microsoft

| 06 oct, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat luni că a semnat avizele pe care şeful statului le-a dat pentru începerea urmăririi penale a cinci foşti miniştri în dosarul Microsoft şi că le-a trimis procurorului general.

'Ele (avizele - n.r.) au venit vineri seara, în weekend colegii mei au lucrat la procedurile interne, azi de dimineaţă le-am semnat pentru a fi trimise la procurorul general', a declarat luni Cazanciuc, aflat la conferinţa anuală anticorupţie 'Bune practici în prevenirea corupţiei, promovarea integrităţii şi a transparenţei'.

Ministrul Justiţiei şi-a exprimat speranţa că şi parlamentarii îşi vor da acordul pentru urmărirea penală a foştilor demnitari cercetaţi în dosarul Microsoft, fapt care se va vedea pozitiv în viitorul raport MCV.

'Înseamnă că avem instituţii puternice care anchetează, aşa cum au demonstrat de fiecare dată, marile cazuri de corupţie şi cred că este în interesul tuturor ca acest dosar să fie soluţionat cât mai rapid, pentru a vedea cine se face vinovat de anumite fapte şi cine nu', a mai declarat Cazanciuc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că a aprobat cererea ministrului Justiţiei privind începerea urmăririi penale în cazul a cinci foşti miniştri anchetaţi în dosarul Microsoft.

'În ceea ce priveşte solicitarea făcută de ministrul Justiţiei cu privire la cinci foşti miniştri, legat de dosarul Microsoft, am aprobat sau corect, din punct de vedere al legii, este: am cerut ministrului Justiţiei - şi l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare făcută către ministrul Justiţiei - începerea urmăririi penale pentru doamna Ţicău Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tănăsescu Nicolae Mihai şi pentru domnul Funeriu Daniel', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Robert Cazanciuc: Afirmaţiile Victoriei Nuland despre ameninţările din Europa Centrală nu se referă la noi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ