Cazanciuc, despre cazul Sandu Anghel: Nu pot comenta un caz aflat în curs de soluţionare

| 27 iun, 2014

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat vineri în legătură cu cazul Sandu Anghel că nu poate comenta un caz aflat în curs de soluţionare, iar ca membru CSM va discuta cu colegii săi în prima şedinţă a plenului.

'Nu pot să comentez în niciun fel un caz aflat în curs de soluţionare. Nu este atributul ministrului Justiţiei şi cred că al nimănui. Nu putem comenta cauze aflate în curs de derulare. Sigur, putem discuta despre ele, dar cu o anumită prudenţă', a declarat Cazanciuc.

El a mai spus că, în calitate de membru al CSM, va discuta cu colegii săi în cadrul plenului.

'Înţeleg că au fost făcute anumite sesizări la CSM, eu personal nu le-am vazut, dar când voi merge la prima şedinţă a CSM-ului, cu siguranţă voi lua act de ele şi împreună cu colegii mei vom discuta despre cea mai bună soluţie', a spus Cazanciuc.

Preşedintele CSM, Adrian Bordea, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media, referitoare la Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

'În temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, vineri, Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie', se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

Sesizarea IJ vine în urma declaraţiilor făcute de Sandu Anghel cu privire la activitatea profesională a şefului ÎCCJ şi a şefului DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ