Cazanciuc: Nu am fost contactat nici de Şova, nici de Hrebenciuc pentru elaborarea unui proiect legislativ

| 24 oct, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că nu a fost contactat nici de Viorel Hrebenciuc, nici de Dan Şova pentru modificarea sau elaborarea unui proiect legislativ.

''Nu, nu m-au contactat. (...) Eu acum nu pot să împiedic oamenii să discute despre ministrul Justiţiei, fiecare e liber să facă acest lucru. (...) Nu am ce să fac decât să iau act de faptul că anumite persoane discută despre ce face ministrul Justiţiei mai bine sau mai rău'', a spus Robert Cazanciuc despre faptul că numele său apare în stenogramele DNA legate de dosarul în care Hrebenciuc şi Şova sunt acuzaţi de trafic de influenţă.

Despre legea privind graţierea şi amnistia, Cazanciuc a susţinut că Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ pentru singurul proiect de act normativ pe această temă care a trecut pe la minister şi care se află în Parlament.

'A fost o corespondenţă între diversele comisii ale Parlamentului, minister, Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu privire la situaţia din penitenciare. Este decizia Parlamentului în funcţie de propriile priorităţi, dacă acest proiect va primi un vot pozitiv sau un vot negativ. Amnistia şi graţierea sunt instituţii prevăzute în Constituţie, în lege. Ele pot fi o soluţie pentru supraaglomerare în sistemul penitenciar, dar doar după o dezbatere serioasă în societate, dacă o asemenea lege este necesară şi care ar putea să fie limitele ei. Fără acceptare socială cred că poate avea efecte inverse această lege decât de a degreva sistemul penitenciar', a explicat ministrul.

Întrebat dacă se impune abrogarea art. 13 din Legea 78/2000 privind folosirea influenţei politice cu scopul de a obţinere foloase necuvenite, Robert Cazanciuc a precizat că, dacă la Ministerul Justiţiei va ajunge un astfel de proiect, o să-şi exprime atunci punctul de vedere.

'Din nou, discutăm despre discuţii în spaţiul public şi despre chestiuni concrete care ar fi putut să vină sau au venit la minister într-un proces de avizare. Dacă o să aibă ministerul la un moment dat un asemenea proiect, o să pot să-mi exprim o opinie în funcţie de intenţiile unui iniţiator', a mai spus ministrul Justiţiei.

Conform unor stenograme DNA din dosarul în care Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, cei doi au discutat despre necesitatea dezincriminării faptei de folosire a influenţei politice de către liderul unui partid în scopul obţinerii unui folos necuvenit, Şova susţinând că această modificare trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei ''cu inteligenţă''.

Potrivit procurorilor, discuţia s-a purtat şi în contextul în care Viorel Hrebenciuc este inculpat pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni, concluzionând că, întrucât acesta era ''un demers controversat'', nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.

Procurorii susţin că Dan Şova a promis că în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele PSD îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care are calitatea de suspect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
kostass
Dl ministru ,cum vedeti aceaste mandate de aducere la DNA ? Dece Justitia se amesteca in campania electotrala ? Respactivii lucreaza in ture de 12 cu 24 Rusine Dl ministru ,de fapt nici figura pe care o aveti nu denota un om inteligent

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ