CCR a decis: Valeriu Zgonea a fost schimbat legal de la şefia Camerei Deputaţilor

| 28 iun, 15:21

Judecătorii CCR au decis, în urma dezbaterilor că Valeriu Zgonea a fost schimbat legal din funcţia de preşedinte la Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a făcut două sesizări, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, cu privire la modificarea Regulamentului forului şi a procedurii de revocare a sa din funcţie.

Prima sesizare se referă la modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care şeful forului îşi poate pierde funcţia automat odată cu pierderea sprijinului politic şi care prevede că o solicitare de revocare poate veni de la grupul parlamentar care l-a propus pe preşedinte, şi nu doar de la grupul din care acesta face parte.

A doua sesizare se referă la Hotărârea Camerei Deputaţilor prin care funcţia de preşedinte a fost vacantată, în baza modificărilor considerate neconstituţionale de către Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea a pierdut, pe 13 iunie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului Permanent după ce a fost revocat din funcţie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ