CCR a respins cele trei contestaţii privind al doilea tur al alegerilor

| 19 noi, 2014

Curtea Constituţională a României  a respins miercuri, ca inadmisibile, cele trei contestaţii depuse privind al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sesizările au fost formulate de cetăţeni simpli. Potrivit art. 52 din Legea 370/ 2004 pentru alegerea preşedintelui României, CCR anulează alegerile în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin.

Conform legii, 'cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Consiliul Minorităţilor Naţionale şi de candidaţii care au participat la alegeri, în termen de cel mult 3 zile de la închiderea votării; cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază'.

Citeşte şi: REZULTATE FINALE 2014. Klaus Iohannis a câştigat cu 54,43%

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ