Ce a decis ieri Camera Deputaților despre parteneriatul civil gay

| 12 iun, 2014

Proiectul de lege pentru legalizarea parteneriatul civil între persoane de același sex a fost respins miercuri de către Camera Deputaților. Proponentul lui, deputatul Remus Cernea, a contestat decizia acuzând nereguli la întocmirea raportului de către Comisia Juridică.

Legea privind recunoașterea uniunilor civile între persoane de același sex a fost respinsă cu 298 de voturi contra 4 favorabile și cu 3 abțineri.

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul Remus Cernea, a cerut la începutul dezbaterii amânarea votului. Cernea prefera ca votul să fie luat după ce s-ar fi primit un verdict la sesizarea privind nereguli la întocmirea raportului de către Comisia juridică, pe care a făcut-o în urmă cu câteva luni. Niciun lider de grup parlamentar nu a răspuns însă acestei solicitări.

Cernea a argumentat că, „în fața unei fraudări a votului la Comisia juridică”, votul actual trebuie amânat pentru a evita „reverberații la nivel național și internațional”.

La 5 martie, Comisia juridică a respins proiectul în unanimitate, lăsând argumentele religioase și cele sociale să primeze în decizie. Pentru a-şi convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit căruia „dacă dragoste nu e, nimic nu e”. La rândul lor, și deputaţii din comisie au apelat la citate din Vechiul Testament pentru a respinge argumentele lui Cernea.

Deputatul, care a anunțat încă de pe atunci că va redepune proiectul în speranța că „mentalitățile se vor deschide”, argumenta că 17 state membre ale UE permit în prezent cuplurilor de acelaşi sex să-şi oficializeze relaţia şi a arătat că proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj şi testament.

După primul eșec

Tot pe importanța umplerii vidului legislativ a mizat și Briana Caragea, prezentă la ședința din 5 martie a Comisiei. Ea s-a recomandat ca „femeie, heterosexuală şi credincioasă” și a declarat că luptă pentru proiectul lui Remus Cernea fiindcă acesta apără drepturile omului.

„Românii nu sunt pregătiți pentru astfel de experimente”, a susținut deputatul Sorin Stragea (PSD).

„Societatea trebuie să aibă copii. Copiii au nevoie să vadă o stare de normalitate, iar normalitatea trebuie să fie căsătoria”, spus Cosmin Necula (PSD), care împreună cu Gabriel Florea (PNL) au propus respingerea proiectului de lege.

O lună mai târziu, deputatul Cernea era implicat într-un scandal al declarațiilor cu liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti.

Background-ul inițiativei

Proiectul de lege propus de Cernea definește parteneriatul civil ca fiind „un contract încheiat fără niciun fel de dicriminare între două persoane care decid să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprijinului reciproc și a egalității în drepturi”.

„Parteneriatul civil este o instituţie reglementată deja în foarte multe ţări europene, o instituţie care le permite celor ce convieţuiesc împreună în baza afecţiunii, a respectului reciproc să poată să beneficieze de un minimum de drepturi”, a susţinut Cernea, citat de Agerpres.

Implicarea deputatului în apărarea drepturilor persoanelor homosexuale nu este recentă. În mai 2010, Remus Cernea lua parte împreună cu alți membri de vârf ai Partidului Verde la GayFest din București. În 2012, participa la parada gay în calitate de consilier de stat.

Sâmbătă, Cernea a participat la mitingul organizat de Asociația Accept, pentru susținerea diversităţii şi protejării drepturilor minorităţilor sexuale. Concomitent, Noua Dreaptă a organizat un miting pentru susţinerea şi apărarea familiilor tradiţionale.

 

Sursă: semneletimpului.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
Arsenie Boca
► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină !”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În curând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În curând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Arsenie Boca e atât de tare, încât Chuck Norris şi Superman laolaltă nu-l pot egala.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Arsenie Boca nu poartă ceas. El decide cât e ora.
► Arsenie Boca a înghiţit odată un borcan de somnifere. L-au facut să clipească.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de scufie, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
16 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc şi balsamul duhovnicesc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ