Ce a păţit un ţigan din România când a vrut să urce într-un autobuz din Paris

| 25 mar, 2014

Cosmin, un roman in varsta de 23 de ani ce apartine minoritatii rome, a depus plangere impotriva regiei de transport din Paris RATP pentru ca i s-a refuzat accesul intr-un autobuz desi avea bilet valid, relateaza revista Respect, in editia electronica.

La 28 februarie, un sofer de autobuz i-a refuzat accesul in vehiculul care circula pe linia 213 desi tanarul avea cartela Navigo valida. El era insotit de doi colegi, iar soferul nu le-a deschis usile decat in momentul in care li s-au alaturat alti pasageri.

"Cand am vrut sa urc in autobuz, soferul mi-a spus: Romanii merg pe jos, nu urca in autobuz", povesteste tanarul pentru Mediapart.fr.

"Nu ma intereseaza, poti sa ai doua cartele Navigo, nu vei urca in autobuzul meu", ar fi insistat soferul.

Tanarul ar fi incercat sa ii explice ca este vorba despre un mijloc de transport public si ca are dreptul sa il foloseasca daca detine o cartela valida.

"Autobuzul nu este public pentru voi, voi sunteti murdari, romani murdari, nu imi plac fetele voastre si iau pe cine vreau in autobuzul meu", ar fi replicat soferul. "Romani murdari, sunteti precum cainii", ar fi continuat el.

Cosmin a abandonat disputa si si-a contactat tutorele de serviciu civic. La initiativa acestuia din urma, a fost difuzat un apel catre cei care au fost martori la incident. Mai multe persoane au povestit ca s-au confruntat cu aceleasi probleme.

Regia de transport si-a exprimat regretul fata de acest incident.

Tag-uri: autobuz, Paris, roman, tigan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
Serban
Un Roman
da, da..... "bietul" cetatean avea cartela valida dar la coborarea din autobuz pleca cu de 100 de ori contravaloarea ei prin buzunare. e trist dar au dreptate.
25 mar, 2014
Un Rom
Bravo Soferului
Degeaba protesteaza soferul a avut perfecta dreptate! Cand o sa fim spalati, civilizati si cinstiti nu o sa ne mai dea jos nici un sofer!
25 mar, 2014
daniel
dar nu ai vrea sa aratam unghiile si batistuta la sofer cand urci an autobus?? soferul nu a avut dreptate deloc indiferent cine e an statie trebuie sa opreasca mai ales ca avea titre de transport valabil

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ