Ce a produs alianţa PNL-PDL: blocarea ţării în plan local

| 29 aug, 2014

Încă de la anunţarea iniţiativei Guvernului de a adopta un proiect de ordonanţă care să pună capăt blocajelor din administraţia publică locală, PNL şi PDL au lansat o campanie de manipulare a opiniei publice şi a partenerilor externi anunţând că executivul doreşte fraudarea alegerilor.

În acest sens, în plan intern, Alianţa Creştin Liberală a sesizat Avocatul Poporului şi a demarat o serie de acţiuni de imagine precum organizarea unui protest în Piaţa Victoriei la care au participat câteva sute de persoane care au fost inivitate să vizioneze un film anti-PSD. În plan extern, liberalii şi democrat-liberalii au înaintat o scrisoare deschisă ambasadelor UE şi SUA şi au sesizat Comisia de la Veneţia.

Conştienţi de inevibilitatea eşecului electoral din toamnă, liderii PNL şi PDL au recurs la aceste acţiuni nesăbuite în speranţa că vor reuşi să mobilizeze electoratul. În loc să facă o opoziţie constructivă şi să vină cu un proiect de guvernare, ACL recurge la toate aceste artificii de imagine care sunt dăunătoare situaţiei politice interne şi imaginii externe a ţării noastre.

Citește și: Ambasada Marii Britanii despre migraţia primarilor: Modificările legislative intră în competenţa parlamentului

Cu toate acestea, întreaga serie de acţiuni denigratorii ale opoziţiei la adresa cabintelui condus de Victor Ponta nu se bazează pe niciun argument logic. În primul rând, trebuie ţinut cont că întreaga criză existentă în acest moment în administraţia publică locală este generată de formarea noii alianţe dintre liberali şi democrat-liberali. Fără a se consulta cu aleşii locali, liderii celor două partide din opoziţie au alcătuit o alianţă care în teritoriu nu poate funcţiona. Mulţi dintre primarii liberali nu doresc alianţa cu PDL din moment ce în anul 2012 au candidat împotriva fostului partid prezidenţial promiţând oamenilor că vor lupta cu Traian Băsescu şi regimul său şi vor îndrepta nedreptăţile comise de democrat-liberali. În acest moment o bună parte dintre primarii liberali nu mai fac parte din PNL „de facto”, deşi de teamă să nu îşi piardă mandatele au rămas în partid.

Văzând că alianţa nu poate fi implementată în mod natural la nivelul administraţiei locale, liderii de la centru şi-au ameninţat aleşii locali cu excluderea din partid şi implicit cu pierderea mandatului dacă nu aprobă protocoalele ACL. Până la adoptarea ordonanţei mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni şi-au pierdut sprijinul politic şi funcţia. Astfel, liderii ACL şi-au transformat consilierii locali şi judeţeni într-o armată de manevră, nevoită să accepte fără crâcnire ordinele de la centru.

Citește și: PDL s-a consolidat prin migraţie politică

Situaţia este şi mai gravă în momentele în care sunt propuse proiecte de către primarii PSD, UNPR sau PC care vizează interesul cetăţenilor. De teamă ca primarii coaliţiei aflate la guvernare să nu fie apreciaţi în comunitate pentru proiectele de dezvoltare, liberalii şi democrat-liberalii au fost forţaţi de către liderii de la centru să blocheze aceste iniţiative.

Trăgând linie, întreagul demers critic al opoziţiei la adresa ordonanţei iniţiate de guvern este aşadar unul meschin în contextul în care ACL este vinovată de blocajul existent la nivelul local. Jocul politicianist al PNL şi PDL nu aduce nimic constructiv ci afectează dezvoltarea comunităţilor locale prin blocarea investiţiilor şi a accesării fondurilor europene. Astfel, cu această ocazie ACL dezvăluie că adevărata sa prioritate nu este interesul cetăţenilor ci jocurile politice.

Citește și: Mai multe ONG-uri cer renunţarea la OUG privind migraţia politică a primarilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ