Ce a putut să facă un preot la înmormântarea uneia dintre victimele din Colectiv

| 10 noi, 08:06

Mai multe persoane care au participat la înmormântările victimelor din Colectiv sunt revoltate de predicile preoților în care au apărut explicații despre ce a făcut patriarhia după incendiu în loc să ofere suport familiilor îndoliate. Purtătorul de cuvând al Bisericii neagă existența unei campanii de PR, însă prietenii decedaților sunt de altă părere.

Duminică, la biserica la INML a avut loc slujba de înmormântare a lui Costel Cârlicean, victima cu numărul 31. „La final, preotul și-a început predica. A vorbit puțin despre chinurile groaznice în care au murit cei de la Colectiv, despre faptul că Stish (n.r. - porecla lui Costel) a salvat oameni în club, apoi a început să turuie despre cât de corect și de bine s-a comportat Biserica în aceste zile. A început cu preotul de la ISU, care era obligat prin natura postului său să fie acolo, apoi a explicat că Biserica nu s-a implicat în primele zile pentru că, nu-i așa?, înmormântările se fac după trei zile și mult bla, bla”, ne-a mărturisit unul dintre prietenii lui Costel.

Aceeași poveste ne-o spune și scriitorul Dan Mihuț, prieten cu victima, prezent la slujbă: "Ieri a avut loc înhumarea unui prieten care a suferit arsuri grave în incendiul de la Colectiv. Slujba de înmormântare s-a ținut în capela de lângă INML. La sfârșitul slujbei, preotul a ținut să spună câteva cuvinte despre cel pentru care ne strânsesem acolo, dar, în fața prietenilor și a rudelor, în loc să vorbească despre prietenul nostru de pe catafalc, a vorbit mai mult despre Biserică și patriarhul Daniel, încercând să justifice poziția Bisericii în aceste zile ingrate".

Purtătorul de cuvând al Patriarhiei neagă existența vreunei directive și ne explică faptul că preoții predică influențați de tot ceea ce se petrece în jur.

Sursa: ziarulring.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ