Atenţie! Ce alimente pe care le mănânci zilnic îţi fac foarte mult rău

| 10 oct, 2013

Când mergem la cumpărături alegem, de cele mai multe ori, alimente despre care credem că sunt sănătoase şi care ar înlocui cu succes mâncarea pe care nu avem timp s-o preparăm. Însă etichetele care le recomandă ca alimente "light", dietetice, ascund întotdeauna o mulţime de ingrediente care îngraşă şi ne afectează sănătatea.

Legumele la conservă: Nu toate legumele astfel ambalate sunt nesănătoase, însă majoritatea dintre ele conţine prea mult zahăr sau prea mult sodiu. Citeşte atent lista cu ingrediente înainte să le cumperi.

Maioneza dietetică /light: Dacă până acum cumpărai astfel de maioneză deoarece credeai că nu este atât de bogată în grăsimi, ar fi bine să-ţi schimbi obiceiul. Maionezele şi sosurile pentru salată de tip "light", chiar dacă au puţine grăsimi, conţin foarte mulţi carbohidraţi, zaharuri şi E-uri, conform likes.com. Potrivit nutriţioniştilor, cea mai bună soluţie în materie de maioneză este să o prepari în casă, din ingrediente naturale.

Fructele uscate: Chiar dacă ai auzit că smochinele, curmalele şi celelalte fructe uscate sunt sănătoase, pe cele din comerţ nu este bine să le consumi des, întrucât de cele mai multe ori sunt preparate cu foarte mult zahăr şi conţin multe calorii. Alege, în schimb, să mănânci fructe crude.

 

Iaurturile dulci: Acestea sunt, de obicei, bogate în carbohidtraţi. Cele cu fructe conţin, în plus, o mulţime conservanţi care afectează sănătatea.

Batoanele de cereale: Par o gustare sănătoasă şi o soluţie bună atunci când vrei să înlocuieşti o masă cu ceva slab în calorii, însă, în realitate, batoanele de cereale conţin mult sirop de porumb bogat în fructoză şi au mulţi carbohidtraţi. Adaugă la acestea şi câteva E-uri nesănătoase şi regândeşte opţiunile pentru gustarea dintre mese.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ