Ce buget mediu alocă românii pentru vacanţa de vară

| 27 feb, 2014

Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţa de vară este cuprins între 420-450 de euro, conform lui Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter, membră a Grupul Eurolines România. Destinaţiile preferate de aceştia, care au fost şi motorul agenţiei de turism, sunt Turcia şi Grecia.

Grupul Eurolines, din care fac parte 20 de companii din România, Germania şi Republica Moldova, a înregistrat anul trecut o creştere cu 30% a cifrei de afaceri faţă de 2012, ajungând la aproape 330 milioane de lei.

Valoarea EBITDA la nivel de GRUP pentru anul 2013 reprezintă 3% din cifra de afaceri, iar rezultatul operaţional ajustat este de 4.650.000 lei (puţin peste un milion de euro).

70% din această cifră este realizată de Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines. Vânzările de pachete turistice au crescut cu 61%, de bilete de avion cu 18% şi de autocar cu 7%.

“Creşterile cifrei de afaceri a Eurolines România în 2013 şi în 2014 au la bază investiţiile în principalele direcţii-cheie, respectiv în pregătirea şi dezvoltarea profesională a angajaţilor, în îmbunătăţirea serviciilor de vânzare şi post-vânzare, dezvoltarea reţelei de agenţii de turism şi modernizarea flotei de autocare şi autoturisme. Ne dorim ca acest an să confirme preluarea de către Touring Europabus România a leadershipului companiilor de turism din România, atât în ceea ce priveşte reţeaua de agenţii cât şi a cifrei de afaceri şi să fim opţiunea numărul unu a românilor în materie de turism şi transport “, declară Dragoş Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines România.

Pentru acest an, Grupul Eurolines estimează o creştere a cifrei de afaceri de minim 20%.

În 2014, estimăm că valoarea pachetelor turistice vândute de reţelele TUI TravelCenter şi Eurolines va fi cu 38% mai mare.

Investiţii de 14 milioane de lei

Grupul anunţă continuarea investiţiilor atât în înnoirea flotei de autocare şi în creşterea celei de rent-a-car, în dezvoltarea reţelei sale de agenţii de turism şi introducerea unui nou concept de agenţie, în tehnologie şi în online, precum şi în crearea unui training center intern. Investiţiile totale programate pentru acest an de  Grupul Eurolines se ridică la aproximativ 14 milioane lei.

Premieră în industria de profil

Pentru 2014, Eurolines pregăteşte încă un proiect inedit, o premieră în industria turistică românească. Pentru un an, o membră a echipei de management va călători într-un tur al lumii, pentru a documenta scris, foto şi video experienţa sa prin 25 de ţări, adresată şi customizată pentru clienţii TUI TravelCenter.

Turul lumii va include destinaţii ca:  America Centrală, America de Sud, Galapagos, Peru, Argentina,ţări din Asia, inclusiv câteva insule din Oceanul Indian.

Costul total al acestui proiect se ridică la 100.000 de euro.




loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ