Ce cauta presedintele la Viena in plin scandal de trafic de influenta care il viza direct?!

| 27 iun, 2014

Toată lumea s-a mirat de ce după alegerile europarlamentare, pentru o lungă perioadă de timp, nu s-a mai știut nimic de Traian Băsescu, asta deși numele președintelui apărea menționat în scandalul de trafic de influență în care este implicat fratele său.

 

Abia joi, 19 iunie, Băsescu a dat un semn că trăiește și a organizat o conferință de presă pentru a ne povesti, cu ochii umeziți, cum alege Justiția în dauna fratelui său.

Ieri, în mass-media, a apărut o informație „pe surse”, care explică în parte motivul absenței din spațiu public a președintelui Băsescu. Acesta ar fi fost timp de o săptămână la Viena, într-o vizită privată.

Potrivit informațiilor apărute, Traian Băsescu ar fi plecat pe 12 iunie la Viena, cu o cursă de linie, și s-ar fi întors o săptămână mai târziu, cu câteva ore înainte de conferința de presă menționată anterior.

Ce motive să aibă președintele pentru a merge la Viena în secret, cu o cursă de linie, ca orice om de rând? N-ar fi exclus să fie vorba de probleme de sănătate, având în vedere că Traian Băsescu a fost operat la celebrul spital AKH în 2006, deoarece suferea de hernie de disc. Totuși, cu excepția răcelii care l-a afectat în urmă cu câteva luni, președintele nu dă semne a avea probleme de sănătate. Așadar, care să fie motivul vizitei „clandestine”?

Una din teoriile vehiculate este aceea că Băsescu simte cum se strânge lațul și caută o ieșire onorabilă. Așa cum în 2004 Stolojan s-a retras din cursa pentru Cotroceni, invocând grave probleme de sănătate (despre care n-am mai aflat nimic după alegerile pierdute de Adrian Năstase), la fel s-ar putea „pensiona pe caz de boală” și Băsescu.

O altă variantă asemănătoare ar fi cea în care Băsescu se pregătește pentru ce este mai rău și își face planurile de acum pentru a fenta justiția invocând cine știe ce boală rară, ce nu poate fi tratată într-un spital-penitenciar.

Explicațiile Administrației Prezidențiale în acest caz se lasă în continuare așteptate, dar cel mai probabil Bogdan Oprea ne va spune că este vorba despre o chestiune personală, iar Traian Băsescu dorește ca ea să nu fie publică.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2014
Sorin
Pt. " Stai sa-ti spun"
Voi, ăștia, care spuneți că nu credeți în nimic și pe nimeni, aș vrea să vă văd după ce se termină mandatul lui Băsescu și apucă justiția să-și facă mendrele cu cine o vrea ea ! Să văd atunci, îl va agăța și pe Băsescu sau o să-l lase în pace, pentru simplu motiv că a fost, uneori, prea îngăduitor cu mulți dintre cei care nu meritau. Puteți să-l jigniți în continuare, tot Băsescu o să-i fie numele, tot n-o să intre în puscărie - și asta pentru că, așa cum a spus Maior de la SRI, nu a fost informat de relațiile din Bercea și fratele său, însă, Tăriceanu va trebui să dea socoteală pentru "bilețelul roz". Asta e o greșeală a DNA !
27 iun, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
băsălu ___ handicapatu
ORI ESTE BOLNAV ORI ARE VREO AFACERE CU VREUN CLAN INTERLOP .....
27 iun, 2014
adi db
intrebare
Domnule ziarist (evident de stanga), eu nu sunt basist, nu sunt nici macar sustinator al dreptei. Stiu insa ca in urma cu ceva ani, Basescu s-a pus la mana justitiei, fara imunitate, fara nimic, pentru a fi judecat de faptele alea de copruptie de care il tot acuzati. De ce atunci politicienii dvs. nu l-au executat? De ce in atatia ani de razboi cu Basescu nu ati reusit sa il anihilati? Sunteti asa de penibili in constructia acestei armate impotriva unui singur om... Oricum va pleca in toamna. Ce va mai agitati atata? PSD a castigat deja detasat alegerile prezidentiale nu datorita vreunei doctrine excelente ci datorita unui popor cretin si alienat. Nu are rost sa mai consumati energie aruncand venin, pentru eliminarea unui om care oricum iese din joc. Eu personal , mi-as fi dorit ca la alegeri populatia sa va stearga de pe liste pe toti, din toate partidele.
27 iun, 2014
Stai sa-ti spun
De ce se lupta impotriva lui Basescu ?
Spui ca nu esti basist. Minti. Ca nu esti...de dreapta. Nu te cred. Ca basescu a renuntat la imunitate si nu i-a facut PSD-ul nimic. Mai citeste cum a fost. Urmau alegeri si foarte repede a capatat o noua imunitate. Ca ...trebuie lasat in pace fiindca si asa pleaca peste cateva luni. Gresit. Nu trebuie lasat in pace , ba din contra , trebuie casapit cu armele lui. Arme pe care le-a folosit in toata cariera lui nenorocita de om politic. Sigur, dupa ce pleaca de la Cotroceni, incep plangerile penale cu gramada. Nu-l va scapa nimeni de puscarie , dupa cate magarii a facut. Nu simt nicio satisfactie la gandul ca va intra langa escrocul de frate-sau, si nici nu ma intereseaza cat va sta sa se gandeasca la raul facut tari..
O merita cu varf si indesat !!!
27 iun, 2014
Deleu Victor
Băsescu
Nu mă interesează omul Băsescu. Mă doare atârnarea presei faţă de institutul prezedinţial. Anume, presa e acel duşman al Romaniei care strică forma relaţiei Preşedinte-Guvern. Dacă democraţia americană e o relaţie nescrisă complet, a trăit-o prin sânge fiecare şi corespondenţii americani au prins la minte, apoi aici, fiecare corespondent se răţoieşte cum poate. Unul, e mai deştept ca altul. Nu se înţelege un singur lucru, că Preşedintele nu se atacă în public, iar toate problemele se rezolvă, acolo sus, fără dinţii rânjiţi a lui Badea.
Civilizaţia noastră a scos regii fin funcţiile lor, dar nu şi funcţia lor regească. E o funcţie naturală şi pe care o împlineşte numai un singur Om - Preşedintele. Rău ori bine, nu are importanţă. Mai importantă este credinţa mea ca alegător precum că trăiesc într-o ţară unde oamenii se respectă. Fie aceasta, chiar, minciună sfântă.
În loc, presa romînă zilnic îmi toarnă rahat în cap, mă distruge, mă nenoroceşte. Eu nu am ţară, iar cea ce am este e o mocirlă puturoasă pe care presa mi-o vântură. Mâne în acestă mocirlă am să-l văd pe Preşedinte. La fel, ca pe Cauşescu. Vă vreau şi pe voi alături. Punctum.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ