Ce conține cu adevărat PATEUL din conserve

| 14 feb, 2014

Pateul de ficat din zilele noastre conține foarte puțin ficat, ingredient care ar trebui să fie de fapt de bază. Conserva este umplută cu șorici, slănină, făină albă și multe substanțe chimice.

Dacă în urmă cu 50-70 de ani, fabricile de conserve foloseau ficat, grăsime de porc, carne, sare şi alte condimente natural pentru fabricarea pateului de ficat, în prezent, acest produs conține ficat cel mult un sfert din totalul cantității din conservă.

Majoritatea mărcilor cunoscute sau mai puţin cunoscute au un procent de 15-25% ficat de porc într-o conservă de pate de ficat. Urmează slănină, şorici, făină albă de grâu, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, apă, sare iodată (după gust, pentru că nu scrie nicăieri ce procent de sare a fost folosit în cei 85% rămaşi după ingredientul principal), zahăr, carmin (colorant), gluten (agent alergen) şi nitrit de sodiu, pe post de agent conservant.

Despre nitritul de sodiu (E 250) şi potenţialul său cancerigen s-a discutat mult în ultima vreme, deci putem considera că este bine să fie evitat. Iată o listă de substanţe prezente pe etichetele pateurilor de ficat din comerţ: polifosfaţi, condimente, extract de condimente, muştar, sirop de glucoză, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potenţiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a acidităţii: acid malic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 2014
mary
pateu
poate sa-mi spuna cineva ce contine pateul ??? am doua pisicute,le-am dat un pic de pateu sa manance si dupa un minut nu se mai puteu tine pe picioare si li se invarteau ochii in cap ca ceasul...
14 feb, 2014
Lucian
Singurul pateu de ficat bun e cel pe care il faci tu insuti in casa din ficat de pui, unt, ceva verdeata si eventual masline. Ficatul de porc are o textura prea tare pentru a fi facut pate, iar de cel de vaca nici nu poate fi vorba. Pentru connaisseuri, foie gras. De porcariile din comert nu ma mai ating de multa vreme.
16 feb, 2014
Alin
Ai mare dreptate

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ