Ce conține de fapt OUG 2/2015 și de ce opoziția a fost din nou prinsă pe picior greșit

| 19 mar, 15:41

Opoziția și o parte a ONG-urilor, cele care în vremea tăierilor de pensii și salarii susțineau sus și tare regimul Băsescu, s-au trezit să-i ceară demisia premierului Victor Ponta pentru că a îndrăznit să dea o Ordonanță de Urgență care conține mai multe articole.

Practic, prin această solicitare, Alina Gorghiu și PNL ne spun că nu susțin Justiția, că nu vor mai mulți bani pentru Cultură, nici pentru Sănătate sau Educație și că tinerii n-ar trebui să își poată cumpăra o casă mai mare decât cea în care locuiesc în prezent.

Citeşte şi: ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ la guvern: miniştrii se întâlnesc azi pentru aprobarea Codurilor Fiscale

Să detaliem însă de ce vor ONG-urile băsiste și liberalii demisia lui Ponta:

Primul motiv pentru care Ponta ar trebui să își dea demisia este că a îndrăznit ca prin OUG 2/2015, două procente din încasările Loteriei Naționale să fie alocate pentru proiecte culturale. Cei de la “MetruCub – resurse pentru cultură” (se numără printre semnatarii cererii) sunt cei mai îndreptățiți să critice o asemenea măsură!

Al doilea motiv, mai grav, este că prin același act nomativ sponsorizările făcute de companiile de stat vor fi direcționate în procente importante către Sănătate și Educație. Dar lucrurile devin din ce în ce mai rele! Cum adică prin aceeași ordonanță de urgență programul „Prima Casă” va fi extins astfel încât cei care și-au cumpărat deja o locuință să își poate achiziționa, în anumite condiții, o alta mai mare? Ce dacă există cupluri care și-au achiziționat inițial o garsonieră, iar între timp a apărut în viața lor un copil și acum au nevoie de mai mult spațiu? Să-și pună paturi supraetajate și să se descurce! Probabil așa gândește doamna Gorghiu...

La fel, de ce e necesară reducerea cu 95% a impozitului pentru mijloacele de transport de tip hibrid? De ce am vrea ca pe străzile țării noastre să circule astfel de autoturisme, care poluează mai puțin? Până la urmă, cine dorește să respire un aer mai curat? Cu siguranță nu Alina Gorghiu, peneliștii și câțiva oengiști.

Ce să mai zicem de săracii ăia de la RAAN, de ce să lucreze în condiții de muncă mai sigure? Până acum au reușit să supraviețuiască în condițiile actuale, nu le-au crescut mâini sau picioare în plus, vor rezista și de acum înainte!

Citeşte şi: Victor Ponta către miniştri: Procedurile pentru Codul Fiscal ne ucid. Mâine veniți din nou în ședință

Și nu în ultimul rând, când DNA și DIICOT îți strică planurile pentru o nouă majoritate, îți saltă partenerii cu care negociezi o viitoare coaliție și parlamentarii, deci pierzi voturi atât de necesare, e normal să nu vrei să primească mai mulți bani pentru diferite cheltuieli.

Acestea sunt măsurile prevăzute în OUG 2/2015 și dacă ne uităm cu atenție vedem că au un lucru în comun: toate țin de domeniul fiscal-bugetar. Dar ce mai contează asta, când pentru unii ipocrizia și demagogia țin loc de argumente?
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 07:53
Adam
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ