Ce conţine SMS-ul primit de Cătălin Striblea de la Elena Udrea: Este culmea absurdului

| 19 feb, 20:43

Jurnaliștii Ion Cristoiu și Cătălin Striblea au primit, în cadrul unei emisiuni televizate de miercuri seară, un sms de la Elena Udrea.

Imediat după acest eveniment, au apărut interpretări în media potrivit cărora sms-ul transmis de fosta șefă a PMP ar încălca regulile controlului judiciar și astfel, risca să fie din nou pusă în arest preventiv.

De asemenea, a fost vehiculată și ideea că jurnaliștii Cătălin Striblea și Ion Cristoiu au obligația de a preda mesajul primit autorităților.

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, aduce lămuriri, prin intermediul unei postări pe blog, cu privire la mesajul misterios transmis de Udrea.

”Știți deja că am devenit la rându-mi o știre, de când Elena Udrea ne-a trimis, mie și lui Ion Cristoiu, mai multe mesaje text, în direct. Am hotărât aseară cu Ion Cristoiu să anunțăm acest lucru și să cerem live aprobarea doamnei Udrea să dezvăluim conținutul. Fostul șef al PMP ne-a răspuns că nu poate încălca regulile stabilite de judecător și că nu o putem cita.

Mesajul în sine era o clarificare a uneia dintre situațiile pe care le discutam în emisiune. Discutam un pasaj din denunțul său la DNA, cel referitor la înființarea RTV și ce a știut fostul președinte despre chestiunea asta. Foarte posibil ca interpretarea văzută de Ion Cristoiu la chestiune să nu fi fost tocmai în nuanțele denunțului doamnei Udrea și de aici clarificarea cu pricina. E o informație de background sau de context. Dar nu asta este problema.

De dimineață, citesc și aud și că Elena Udrea a încălcat condițiile arestului la domiciliu. Și că nu are voie să ne contacteze. Că nu are voie să vorbească. Ba, mai mult, la televizor s-a spus explicit că eu și Ion Cristoiu trebuie să fim aduși la Parchet ca să predăm sms-ul incriminator. Să știe procurorii ce scrie acolo și, eventual, Udrea să fie arestată din nou. O excepție majoră în chestiunea asta a făcut-o Cătălin Tolontan, care are o explicație logică și clară despre această situație.

Concomitent, la propunerea unui procuror, în CSM s-a discutat să se interzică de tot celor aflați sub control judiciar să mai dea declarații. Acest lucru este absurd și încalcă un drept fundamental al cetățenilor, cel la liberă exprimare. Și ar duce la un dezechilibru complet în chestiunea percepțiilor despre un dosar. Procurorii acoperă cu sute de informații piața: referate, surse, rechizitorii, imagini cu cătușe. Azi, în România, aproape vorbește o singură parte în dosare. Și se dorește ca aceasta să fie singura voce.

Cât despre Elena Udrea, dacă o închizi pentru că scrie unor ziariști în emisiune, fără a fi citată, înseamnă că ajungem la o culme a absurdului. Are voie să stea de vorbă cu mine și cu alții și să-și expună punctele de vedere, cât o face în cadru limitat. Iar eu nu am nicio obligație față de statul român să-i pun pe masă corespondența mea. Obligația mea este față de sursa care mi-a oferit o informație. Și o să o folosesc la momentul potrivit.

Dar perseverența asta în a vâna pe cineva nu e de natură să ne facă bine. Să ne concentrăm asupra chestiunilor importante. Apropo, cred că telefonul Elenei Udrea este interceptat și procurorii știu deja ce am vorbit.”, a transmis Cătălin Striblea pe blogul personal.

Citeşte şi: FABULOS! Ce cadouri de lux le-a dat Elena Udrea colegelor de celulă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ