Ce face corpul uman în timpul somnului

| 19 mar, 2014

Somnul este orice altceva numai pierderea timpului nu. Multa lume considera ca in timpul unui pui de somn organismul intra total in repaos, insa lucrurile nu stau deloc asa. De fapt somnul activeaza procese complicate care te ajuta sa te simti odihnit a doua zi. Oamenii de stiinta au impartit somnul in patru etape – fiecare din ele avand o durata de aproximativ 90 de minute. Iata lucrurile uluitoare pe care le face corpul uman in timpul somnului.

 

 

 

 

Stadiul 1

Acesta are loc atunci cand te afli in starea de veghe (intre vis si realitate). Este foarte usor sa te trezesti acum, iar daca o faci te vei simti ca si cum nu te-ai fi odihnit deloc. Ochii tai se misca usor si pe masura ce muschii se relaseaza poti chiar si clipi din cand in cand.

Stadiul 2

Somnul tau nu este nici foarte adanc insa nici foarte usor, iar in aceasta stare te afli aproximativ jumatate din noapte. Pe masura ce te cufunzi in etapa a doua a somnului, nu mai esti constient de ce se intampla in jurul tau, iar temperatura corpului scade. Undele crerebrale incetinesc in vreme ce pulsul si tensiunea scad si devin regulate. Acest lucru inseamna ca in timpul noptii inima si sistemul cardiovascular au parte de odihna de care au atat de multa nevoie si de pe urma careiau au atat de multe de castigat.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.

 

 

 

Tag-uri: corpul uman, somn
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ