Ce înseamnă pentru PNL judecarea corectă a incompatibilității lui Iohannis?

| 26 noi, 2014

PNL a transmis un comunicat de presă în care se declară că s-a luat act de decizia ÎCCJ de a admite recursul ANI în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis și că are încredere că judecătorii vor judeca în mod corect această speță. Ce înțeleg cei de la PNL printr-o „judecată corectă”? Cumva Iohannis să fie declarat nevinovat?

Faptul că ÎCCJ a admis recursul ANI, formulat la decizia Curții de Apel Alba, naște deja semne de întrebare cu privire la nevinovăția lui Klaus Iohannis în acest dosar. Ultima decizie a instanței, cea contestată de ANI, îl declară pe Iohannis compatibil, ceea ce înseamnă că prin admiterea recursului, ÎCCJ tinde să nu fie de acord cu aceasta.

PNL nu a putut transmite în mod direct la ce se referă prin „judecare corectă”, însă au avut grijă să facă acest lucru alții, respectiv președintele Asociației Pro-Democrația, Cristian Pârvulescu, și expertul APADOR-CH, Dan Mihai.

Citeşte şi: Iohannis în cumpănă: președinte al României sau prietenul susținătorilor extremiști de la prezidențiale?

Cristian Pârvulescu a declarat următoarele: „Eu cred că ÎCCJ nu mai poate să se pronunţe în momentul în care naţiunea română, prin vot, s-a pronunţat, iar suveranitatea aparţine naţiunii. Eu cred că votul acoperă inclusiv acest proces. Nu cred că în momentul de faţă votul popular mai poate fi întors de vreo curte, în condiţiile în care poporul a votat în cunoştinţă de cauză”.

Dan Mihai  a avut o poziție mai nuanțată și a urat „insucces” recursului depus de ANI. Așadar, acești doi domni, respectați până la urmă, ne spun pe șleau că statul de drept ar trebui suspendat, că legea nu trebuie respectată din moment ce poporul a decis pe cine vrea președinte, chiar dacă acesta are probleme cu legea. Cele două declarații sunt extrem de grave și atacă la bază democrația bazată pe independența justiției și statul de drept.

Citeşte şi: Singura șansă a lui Iohannis să iasă cu obrazul curat din dosarul cu ANI

Unde erau Cristian Pârvulescu și Dan Mihai în 2012, când, deși pentru demiterea lui Traian Băsescu s-au pronunțat 7,4 milioane de români, mai mulți decât pentru alegerea lui Klaus Iohannis, acesta a rămas în funcție? Atunci legea a fost respectată cu prețul anulării opțiunii a 7,4 milioane de persoane, pentru că până la urmă de asta avem legi: ca să le respectăm și atunci când ne convin, dar mai ales atunci când nu ne convin. Acești doi domni propun practic suspendarea principiului egalității în fața legii, culmea, pentru cel al cărui vontanți l-au ales tocmai pentru că au crezut că poate garanta această egalitate. Să nu uităm că Iohannis este cel care a declarat, de mai multe ori în campania electorală, că va renunța la imunitatea prezidențială, dacă va fi ales.

Așadar, asta înțelege PNL printr-o „judecată corectă”? Să-l scape pe al nostru, pentru că a fost ales președinte?
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
##CONDTANTIN D C
ITREBARE: -DE UNDE VINE NUMELE PUBLICATIEI ? .OBIECTIV- ANTONIMUL LUI SUBIECTIV sau .OBIECTIV - MONTAT PE PUSCA (luneta ) .OBIECTIV - DE URMARIT ----DIN CONTINUTUL PUBLICATIEI NU REZULTA .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ