Ce loc ocupă Bucureştiul în topul celor mai aglomerate oraşe din lume

| 25 ian, 17:17

Bucureştiul este pe locul cinci într-un top al celor mai aglomerate capitale din lume. Statistica deloc măgulitoare a fost publicată de Statista.com, unde se mai arată că la o călătorie medie de 30 de minute cu mașina prin oraș, Bucureștiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an.

Bucureștiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an, fiind devansat doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) și St. Petersburg (104 ore), se arată într-un studiu citat de Statista.com.

Blocajele se petrec din cauza numărului foarte mare de mașini care circulă în București, raportat la cel al populației, iar soluția principală pentru decongestionarea traficului ar fi ca oamenii să opteze pentru mijloacele alternative de transport. 

Potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2014, sunt înmatriculate peste 900.000 de mii de autoturisme la o populație de aproape două milioane de locuitori, adică o mașină la doi locuitori.

Astfel, paradoxal, autoturismul nu e cel mai rapid mijloc de transport într-un oraș mare, dacă ne gândim cât înseamnă 103 ore pe an de stat în trafic. În acelasi timp, nu trebuie să neglijăm deloc faptul că ambuteiajele sporesc nervozitatea și agresivitatea șoferilor, iar acestea pot reprezenta un factor semnificativ pentru producerea accidentelor. 

Totodată, nu trebuie să minimalizam nici costurile plătite cu sănătatea, ca urmare a poluării accentuate, mai ales în intersecții, avertizează psihologii. 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 02:14
raryMenna
taking clomid and progesterone together
As a Schedule II drug, it has the potential to lead to drug dependence or abuse, so treatment should be monitored regularly by a healthcare provider buy clomid made in usa World J Cardiol 2017; 9 685 92

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ