Ce nu ştiai despre SAUNĂ! Specialiştii spulberă un MIT

| 23 apr, 2014

Sauna te face doar sa pierzi apa, dar iti incetineste metabolismul, avand exact un efect contrar slabirii. Daca tii corpul la caldura el va incetini termogeneza, adica productia de caldura. Tocmai aceasta termogeneza este responsabila pentru o mare parte din caloriile arse. Deci: faci sauna, arzi mai putine calorii scrie nutriţionistul Cristian Mărgărit.

Sauna presupune expunerea corpului la o temperatura ridicata. Pentru a regla temperatura, corpul nostru transpira, prin eliminarea apei prin piele. Evaporarea apei se face cu absorbtie de caldura, deci, odata cu vaporii de apa se elimina si caldura.

Pierderea de apa nu este similara cu pierderea de grasime. Scaderea greutatii corpului dupa sauna este rezultatul pierderii de apa, apa care va fi retinuta in tesuturi de indata ce te vei rehidrata.

Reducerea retentiei de apa in exces sub piele se face prin reechilibrarea hormonala(dieta, sport, odihna, mod de viata), nu prin pierderea fortata a apei din organism.

Exista informatii conform carora sauna ar arde calorii,  din cauza faptului ca apare un stress asupra corpului si creste pulsul. Acest lucru se intampla cu niste costuri foarte importante: pierderea de minerale prin transpiratie. Minerale care, intr-un regim de slabire, sunt aproape imposibil de recuperat din alimente. Daca la capitolul “sodiu”, lucurile sunt simple… cand vine vorba de potasiu, magneziu, fosfor, calciu…

Se pare ca pierderile de calciu duc inclusiv la demineralizarea oaselor si osteoporoza.

Citeşte mai mult aici.

Tag-uri: diete, sauna, slabire
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ