Ce nu ţi-a spus nimeni niciodată despre renunţarea la fumat

| 25 mar, 2014

Creşterea în greutate este una dintre consecinţele cele mai de temut ale fumătorilor care vor să renunţe la tutun. Este adevărat, majoritatea oamenilor vor câştiga în greutate după renunţarea la fumat.

În medie, ex-fumătorii pun câteva kilograme în plus pe parcursul primului an după ce au spus adio ţigărilor. Cu toate acestea, nu este o concluzie prestabilită : 16% din oameni pierd în greutate după ce se lasă de fumat în timp ce doar unul din zece va câştiga mai mult de 9 kilograme în greutate, scrie gurumagazine.org.

Motivele pentru creşterea în greutate sunt variate. Nicotina suprimă pofta de mâncare. Prin urmare, mulţi oameni care fumează au o greutate sub cea normală. Oprirea fumatului permite apetitului să revină la valorile normale, ceea ce înseamnă că greutatea corporală se va normaliza. Totuşi, este o experienţă normală ca un fost fumător să se găsească în situaţia în care să mănânce mai mult într-o tentativă de a "umple spaţiul" rămas din obişnuinţa fumatului sau să simtă nevoia unei gustări pentru a-şi domoli poftele de ţigări.

A mânca mai mult a încetat să mai fie considerat singurul motiv pentru care foştii fumători se îngraşă. Nicotina este o substanţă stimulentă, aşa că fumătorii tind să fie un pic mai activi, arzând mai multe calorii pe parcursul zilei. Ba mai mult, nicotina se pare că accelerează rata naturală a metabolismului şi încurajează corpul să nimicească grăsimea (lipoliză).

Pentru un fumător, toate aceste lucruri fac ca renunţarea la fumat să sune teribil. Cercetările arată că exerciţiile fizice şi mişcarea te vor ajuta să-ţi menţii greutatea corporală pe termen lung în momentul în care renunţi la tutun, mai ceva ca o dietă făcută ca la carte. În plus, renunţarea la fumat are o sumedenie de beneficii: o inimă mai sănătoasă, şanse reduse de apariţie a diabetului, un risc mai scăzut de cancer, o respiraţie mai uşoară, un somn mai odihnitor, o viaţă sexuală mai bună şi lista poate continua.

 

 

 

 

 

Tag-uri: fumat, tigări, tutun
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ