Ce pericol te paşte dacă te fereşti de alcool

| 31 dec, 2013

Un nou studiu condus de psihologul Charles Holahan, profesor la Universitatea din Texas, a scos la iveala ca bautorii inraiti sunt mai putin predipsusi sa moara prematur decat cei care nu pun gura pe bautura.

 

Studiul a inclus persoane cu cu varste intre 55 si 65 de ani care au fost tinute sub observatie timp de 20 de ani. Rata mortalitatii era mai crescuta in randul celor care nu au baut niciodata, mai scazuta pentru bautorii inraiti si si foarte scazuta pentru cei care consumau alcool moderat.

Din cei 1824 de participanti la studiu, doar 41% dintre cei care consumau cantitati moderate de alcool au murit prematur in comparatie cu 69% dintre cei care nu au baut niciodata. In cazul bautorilor inraiti, rata mortalitatii a fost de 60%.

In ciuda riscului crescut de ciroza si a altor tipuri de cancer asociat consumului de alcool, concluziile studiului au demonstrat ca bautorii inraiti au un risc mai scazut de deces decat cei care nu consuma alcool deloc.

 

 

Tag-uri: alcool, bautura, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 2014
radu
alchool
So I keep driking
31 dec, 2013
valentin
sa mai intre din cand in cand prin sectiile de psihiatrie,ca de murit poate nu mor da nici de trait nu traiesc.....
31 dec, 2013
Clau Leopod
Aha
De-aia traiesc frecvent romanii pana la 90 de ani, de betivi ce sunt.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ