Ce poţi să păţeşti dacă bei un pahar de vin pe săptămână. Nu te-ai fi aşteptat la asta!

| 27 oct, 2013

Femeile care consumă câte un pahar de vin o dată sau de două ori pe săptămână prezintă cu 33% mai puţine şanse de a rămâne însărcinate, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, informează dailymail.co.uk.

În acelaşi timp, femeile care consumă peste trei pahare de vin pe săptămână îşi reduc şansele de a concepe un copil cu 66%, consumul de alcool afectând dezvoltarea ovulelor nefecundate.

Studiul, la care au participat 91 de paciente, care urmau tratament pentru fertilizarea in vitro la o clinică din New York, a arătat că femeile abstinente aveau şanse de 90% să rămână însărcinate, în timp ce, în cazul celor care consumau în mod regulat alcool, şansele se reduceau până la 70%.

"Sfatul meu este ca, la sfârşitul zilei, femeile să consume cantităţi reduse de alcool sau să se abţină complet", a declarat Dara Godfrey, de la Clinica de Fertilitate a Asociaţiei de Medicină Reproductivă din New York.

Experţii din domeniu recomandă ca femeile care doresc să rămână însărcinate să nu consume mai mult de trei pahare de vin pe săptămână, de preferinţă deloc, în condiţiile în care o femeie din zece afirmă că bea în mod regulat alcool în primul trimestru de sarcină.

Studiul a fost prezentat la o conferinţă a American Society for Reproductive Medicine care a avut loc în Boston.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ