Ce proiecte europene a mai lansat Guvernul

| 22 oct, 2014

Cabinetul condus de Victor Ponta a lansat un nou pachet de programe finanțate din fonduri europene. De această dată, beneficiarii sunt persoanele defavorizate, personalul din educație și mediul de afaceri.

 

De programul pentru persoane defavorizate vor beneficia 3.320 de persoane, care încasează venitul minim garantat, ajutor de șomaj, pensii în valoare de până în 4 milioane de lei sau alocaţii pentru sprijinul familiei. Prezentă la eveniment, ministrul Rovana Plumb a explicat cum se va derula programul, care are o finanțare totală de 450 de milioane de euro, arătând că beneficiarii vor primi prin poștă un cupon, în baza căruia vor putea merge să ridice alimentele care li se cuvin.

Față de anul trecut, au apărut și unele modificări, pe spatele cuponului fiind înscrisă cantitatea de alimente cuvenită în baza acestuia. De asemenea, valoarea cuponului a fost majorată la 50 de lei de persoană. Programul urmează să continue și anul viitor, când, spre deosebire de 2014, fiecărui beneficiar îi vor fi distribuite două cupoane.

Cel de-al doilea program, lansat miercurea acestea la MFE este destinat oamenilor de afaceri. Proiectul, care urmează să intre în vigoare în 16 zile, va avea trei etape și beneficiază de o alocare de 12 milioane de euro.

Intitulat România Start-Up, programul susține educația antreprenorială și pe tinerii care doresc să înființeze o afacere, numărul beneficiarilor ridicându-se la aproximativ 20.000. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a explicat că ideile cele mai bune de afaceri vor fi premiate cu un grant de  200 de euro, urmând ca ulterior să primească finanțare.  În cea de-a treia etapă statul ar putea chiar să devină actionar, într-o proportie foarte mică, întregul program fiind construit după un concept care în SUA este foarte întâlnit.

În sfârșit, cel de-al treilea program cu bani europeni lansat miercurea acesta este destinat dezvoltării profesionale a cadrelor didactice și totalizează fonduri în valoare de 50 de milioane de euro. Concret, cadrele didactice vor primi o sumă forfetară, pe care o vor putea cheltui pe parcursul anului în curs.

Cele trei proiecte se adaugă astfel multitudinii de programe derulate de către cabinetul Ponta cu fonduri europene, demonstrând că banii de la Bruxelles pot oferi un mijloc financiar important pentru suplimentarea Iar această viziune pragmatică a executivului, dublată de eficientizarea sistemului de gestiune se reflectă și în nivelul de absorbție al fondurilor europene, Ministerul de resort estimând că acesta va ajunge anul acesta la 50% din totalul alocat pentru exercițiul bugetar anterior al UE, România fiind însă și una dintre primele țări care va începe să lanseze programe pentru perioada de finanțare 2014-2020.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
ferenczy-comunicator
catre toate filialele PSD:
in urma sondajelor efectuate de CSCI,Ponta iese 100% presedinte
incepand din acest moment nu ne mai ocupam decat de campania tandemului Ghita-Dragnea
uram succes "furnicutelor "pesediste...
22 oct, 2014
cantautor
OOOOOOOO ce veste minunata...
inca tanarul deputat Ghita candideaza la presedentia PSD
nu ii trebuie vechime multa...
vechimea este doar pentru fraieri
furnicile PSD cu vechime de peste 24 de ani sunt in culmea fericirii..
toate organizatiile judetene,orasenesti si comunale
Vanghelie,Iliescu,Geoana saluta la unison decizia
o sa fie armonie ...veselie...in PSD
ne pregatim de o lunga iarna"fierbinte"
22 oct, 2014
dan slugarescu
un alt proiect(din fericire,doar proiect)
proiectul de retrocedare paduri(peste 40.000 ha),dar nu pentru proprietarii de drept...
printre initiatori(conf DNA):Sarbu,Hrebenciuc si Adam Somitate

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ