Ce promite Putin celor care se întorc în Rusia

| 04 dec, 2014

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat, joi, în discursul despre starea națiunii, că propune o amnistie fiscală pentru firmele care se întorc acasă. El a insistat asupra unor măsuri care să încurajeze activitatea antreprenorilor, subliniind că există o presiune externă asupra treburilor interne ale Rusiei, iar prosperitatea țării se bazează pe forțe proprii.

Acestea nu vor fi anchetate sau investigate de unde au banii, a precizat liderul de la Kremlin, în aplauzele audienței din Duma de Stat a Rusiei.

Vladimir Putin a pledat pentru înlesniri fiscale acordate IMM-urilor și a vorbit despre scutiri de taxe pentru firmele nou înființate. De asemenea, Vladimir Putin a propus un „concediu de supervizare” pentru anumite firme - dacă acestea sunt controlate, atunci timp de trei ani ele să nu mai fie supuse altor controale.

„Avem foarte multe instituții de supraveghere, propun ca anul viitor să reglementăm această situație”, a spus președintele rus. El propune ca anul viitor să fie instituit un registru special în care să fie monitorizate ce controale au făcut autoritățile și unde, astfel încât să fie eliminate „controalele corupte”.

„Dezvoltarea noastră depinde de noi înșine. Singuri ne creăm prosperitatea, să nu ne bazăm pe noroc!”, a îndemnat liderul rus.

„Cine iubește Rusia trebuie să-și dorească libertate pentru ea”, a spus Vladimir Putin, precizând că se folosește de un citat. În acest context, el a spus că libertatea antreprenorilor este o valoare fundamentală, ca și patriotismul.

Aceste idei ar putea fi o recunoaștere indirectă a faptului că economia Rusiei este într-o situație dificilă, în special din cauza sancțiunilor occidentale.

Vladimir Putin a menționat în acest context guvernul și a subliniat că trebuie să spună ce va face pentru economie. În primele rânduri ale publicului din Duma de Stat se afla și premierul Dmitri Medvedev, alături de soția sa și patriarhul rus, Kirill.

Rusia riscă să intre în recesiune. Putin se automotivează: Sancţiunile UE sunt un stimulent pentru dezvoltare

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 2014
Cozma Lavinia
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase .Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ