Ce recunoaștere națională va primi Simona Halep

| 14 iun, 2014

Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la Roland Garros, va deveni ambasador al sportului românesc şi va primi paşaportul diplomatic, pregătit deja de Ministerul Afacerilor Externe, de îndată ce va reveni în ţară, în prima pauză competiţională, a declarat sâmbătă ministrul Titus Corlăţean.

'Am îndeplinit deja procedurile standard pentru paşaportul diplomatic, toate procedurile legate de semnătură electronică, fotografie, amprentă, pentru noul paşaport diplomatic cu date biometrice. Vom organiza un mic eveniment mai special, probabil la Palatul Victoria, pentru a-i înmâna acest paşaport diplomatic. E un omagiu al nostru pentru o performanţă extraordinară, care a făcut să se vorbească despre România foarte, foarte mult în această săptămână. Paşaportul diplomatic este deja finalizat, dar vom fixa atunci când este şi Simona în ţară, între competiţii şi nu o deranjăm în programul pe care îl are', a spus Corlăţean, care a participat la Conferinţa internaţională 'Forum: diplomaţie culturală, media şi turism', la Sibiu.

Potrivit ministrului, MAE intenţionează să acorde paşapoarte diplomatice cât mai multor personalităţi româneşti. Până în prezent, zeci de sportivi şi oameni de cultură au primit paşapoarte diplomatice.

'Nu sunt suficient de mulţi faţă de cât ar trebui să facem. Eu vreau să dezvolt acest proiect şi să punem în valoare patrimoniul cultural românesc', a spus ministrul afacerilor externe.

Numărul trei mondial, Simona Halep, a fost desemnată principala favorită a turneului WTA pe iarbă de la 's-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, care va începe duminică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ