Ce riscă Robert Turcescu după ce s-a deconspirat ca ofițer acoperit

| 22 sep, 2014

În intervenția de aseară de la B1TV Robert Turcescu a repetat obsesiv ca vrea să ajungă în fața unui judecător în fața căruia va răspunde la toate întrebările, în ciuda apelurilor repetate de a dă lămuriri mai consistente cu privire la gestul său:

“Mă supun judecătorilor adevărați care vor judeca cu dreaptă măsură ceea ce s-a întâmplat. (…) Voi spune tot ce știu. Voi spune tot, dar în fața unui judecător. El este singurul care poate să dea un verdict. Nici eu nu pot să îmi dau un verdict. Nu știu dacă sunt vinovat sau nu”, a spus Robert Turcescu la B1 Tv.

Dacă însă ne uităm la prevederile din Noul Cod Penal care sancționează gesturi ca ale lui Robert Turcescu atunci ne dăm seamă că omul riscă niște ani buni de închisoare. Fiindcă e vorba de un militar se va sesiza sau va fi sesizat Parchetul Militar și pedepsele variază între 2 ani de închisoare până la 12 ani și interzicerea unor drepturi, potrivit ştiripesurse.ro

Prevederile sunt în noul Cod Penal care prevede sancțiuni dure pentru persoanele care divulgă informații secrete sau nepublice:

Art. 303/Noul Cod Penal – Divulgarea informaţiilor secrete de stat

(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Deţinerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conţine informaţii secrete de stat, dacă poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 304/Noul Cod Penal – Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice

(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

(3) Dacă, urmare a faptei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), s-a săvârşit o infracţiune împotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse în Programul de protecţie a martorilor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar dacă s-a comis cu intenţie o infracţiune contra vieţii, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani.

Vom vedea dacă se va sesiza cineva cu privire la gestul lui Robert Turcescu.

Citeşte şi: CTP despre DEZVĂLUIREA lui Robert Turcescu: Un delir

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ