Ce salariu va avea şeful SRI, Eduard Hellvig

| 24 feb, 14:31

Eduard Hellvig, propus pentru funcția de director al SRI, a mărturisit că soţia sa nu este "foarte încântată" de schimbarea financiară pe care o presupune trecererea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI.

Eduard Hellvig a fost întrebat de jurnalişti despre trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI. "Este o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată", a spus Eduard Hellvig.

Potrivit datelor centralizate din declaraţiile de avere, şeful SRI ar fi plătit cu 1.000 de euro pe lună.

Acesta a precizat că viitorul statut de şef al SRI reprezintă o schimbare "fundamentală" a viitorului său şi a familiei sale, fapt la care a reflectat înainte de a accepta propunerea pe care i-a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis. "Preşedintele Iohannis m-a contactat şi mi-a propus (funcţia de şef SRI, n.r.). Am avut o întâlnire privată, nu telefonică. A trebuit să stau un pic să mă gândesc pentru că e o schimbare fundamentală a vitorului meu şi a familiei mele", a spus Eduard Hellvig.

Acesta a dat asigurări că în mandatul său de şef al SRI nu vor exista imixtiuni politice în activitatea serviciului.

George Maior, fostul director al SRI, a avut un salariu lunar de aproape 4.900 de lei (1.101 euro) pe lună în 2012, potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Comisia privind exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a dat, marţi, aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Audierea lui Hellvig a avut loc în şedinţă secretă, reprezentanţii presei având acces în debut, pentru ilustraţie.

Citeşte şi: Eduard Hellvig recunoaşte că s-a întâlnit cu fostul director SRI, George Maior

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 15:08
isimame
Active says pointed unchanged background.
http://slkjfdf.net/ - Ejecegii Osukoki enq.dvfl.obiectiv.info.wgn.kw http://slkjfdf.net/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ