Ce se întâmplă cu ORGANISMUL tău dacă mănânci DOVLEAC! Nu te gândeai la ASTA

| 27 oct, 2014

Medicina tradiţională chineză  a demonstrat calităţile benefice ale dovleacului şi proprietăţiile curative ale acestuia cu multe sute de ani în urmă, considerându-l anticancerigen şi  antioxidant de excepţie. Mierea sau tinctura de dovleac abundă de vitamine şi microelemente, care ajută inima, ficatul, prostata, articulaţiile şi pielea.

Deşi toate tipurile de miere ajută la refacerea celulei hepatice, mierea de dovleac este de departe cea mai indicată, datorită complexului de vitamine B şi  acizilor graşi nesaturaţi pe care îi conţine. Ingredientele de care avem nevoie sunt: un dovleac de 4kg şi 2kg de miere de salcâm sau 2kg de zahăr brun.

Se ia dovleacul şi se spală bine, apoi i se taie un capac, pe unde se scot seminţele din interior, cu ajutorul unei linguri de lemn. Se umple dovleacul cu miere sau cu zahăr brun, până când mai rămân două-trei degete până la marginea tăiată. Se pune capacul la loc, după care se lipeşte bine cu scoci, încât să nu pătrundă aerul. Timp de 10 zile, dovleacul astfel pregătit se lasă într-un lighean de bucătărie, la temperatura camerei, într-un loc întunecos. În acest timp se va aduna un fel de suc, pe care îl punem într-un vas curat. Se curăţă apoi dovleacul de coajă, iar ceea ce rămâne se pune în blender, împreună cu sucul.

Citeşte şi: Ai mare grijă! Iată ce se întâmplă dacă mănânci prea mult DOVLEAC

Mierea formată se păstrează în borcane de sticlă, în cămară. Tratamentul dureză 30 de zile, luându-se câte o lingură cu miere, cu 30 de minute înainte de mesele de dimineaţă şi seară. Pe lângă afecţiunile hepatice, această miere tratează cu succes afecţiunile cardiovasculare, dar şi edemul pulmonar, scrie ziarullumina.

Tinctura din dovleac alb duce la eliminarea lichidului de ascită

O tinctură naturală, cu foarte bune rezultate în eliminarea calculilor biliari şi renali, dar şi în tratarea afecţiunilor tumorale, este cea obţinută din dovleac. Cu ajutorul acesteia, bolnavii de ciroză pot scăpa de ascită. Pentru obţinerea acestei tincturi avem nevoie de un dovleac alb de 3kg şi 500ml alcool dublu rafinat. Mod de preparare: Tinctura se obţine după un procedeu identic cu cel de preparare a mierii de dovleac, numai că în locul mierii de salcâm sau a zahărului brun, în interiorul dovleacului se vor pune 500ml de alcool dublu rafinat. De asemenea, în fiecare din cele 30 de zile, cât se lasă la macerat, dovleacul se agită bine de trei ori pe zi. Apoi se amestecă totul în blender, exact ca în reţeta precedentă. Preparatul obţinut se strecoară printr-un tifon dublu, după care se pune în sticlă şi se păstrează la rece. Tratamentul durează 30 de zile, se face o pauză de o săptămână, apoi alte 20 de zile, luându-se trei linguriţe pe zi, cu un sfert de oră înaintea celor trei mese principale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ