Ce se întâmplă dacă bagi o lămâie în apă clocotită sau dacă ungi cozile strugurilor cu ceară

| 18 noi, 2013

Fructele sunt alimente a căror perioadă de consum este foarte scurtă din momentul în care au fost puse pe piaţă sau au fost luate direct din copaci, tocmai de aceea este recomandat să ştim câteva trucuri pentru a menţine fructele proaspete şi gustoase.

Fiecare fruct are proprietăţile sale, iar modalitatea indicată pentru a-l păstra cât mai gustos este diferită. Vă oferim în rândurile care urmează sfaturi pentru menţinerea prospeţimii fructelor, majoritatea fiind folosite în mediul casnic.

1.Pentru a feri fructele de putrezire, în vasul în care stau, puneţi printre ele doi-trei căţei de usturoi.

2.Lămâile dau mai mult suc dacă înainte de a le stoarce le înmuiem cinci minute în apă clocotită.

3.Merele iau foarte repede mirosul de la legumele ori fructele lângă care se află. Pentru a nu prinde gust de zarzavat sau al unor alte fructe este recomandat să fie puse în vase separate.

4.Indiciul că portocalele pe care le cumpărăm sunt coapte şi proaspete este greutatea lor. Dacă este grea înseamnă că aceasta este proaspătă.

5.Dacă înainte de folosirea stafidelor pentru cozonaci sunt ţinute în apă caldă cu puţin suc de lămâie acestea nu se mai duc în partea inferioară.

6.Strugurii pot fi păstraţi pentru o perioadă îndelungată de timp dacă cozile lor sunt unse cu ceară. În felul acesta strugurii rezistă şi nu se stafidesc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2013
Cornelia
Lamaia
Pai in apa fierbinte se distruge vitamina C (principala vitamina din lamai)...
18 noi, 2013
tornado
nu inteleg !!
nu inteleg nimic cu portocala te rog luiza ai pretenti sa te poti exprima corect in ascrie fraze simple si citete ce naiba scuza expresia ,te pretizi ca scri a scrie este un lucru gingas !! si nu simplu !!!! ps .redifineste calitatea ta se ziarist ,ca de scritor mai este cale lunga !scza!
18 noi, 2013
ogarulcenusiu
explicatia este f clara ,ce n-ai inteles?sunt portocale mai vechi care din cauza asta sunt mai uscate si deci mai usoare,sau invers.daca ai ceva personal cu ziarista caut-o acasa ,nu-ti scrie prostia aici.
19 noi, 2013
mediga
pentru mine nu-i surpriză că nu înțelegi...la prima vedere nici nu pari a fi român , atât de străin ești de limba română scrisă...oare cea vorbită crează la fel de mari dificultăți interlocutorilor tăi? fiindcă aici ne faci să ne pierdem timpul și răbdarea cu agramatismele pe care le înșiri....fă ce-ți zice"ogarul cenusiu".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ