Ce se va întâmpla cu elevii care NU vor să urmeze orele de religie

| 06 mar, 21:00

Deputatul PSD Doina Pana a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor din care face parte s-a discutat despre oportunitatea ca elevii sa urmeze ore de Morala sau de Cultura civica daca nu doresc sa mai participe la ore de Religie.

"Legat de ora de Religie, au fost dezbateri lungi în Comisia de învăţământ din care fac parte, în două zile, cu reprezentanţi ai tuturor confesiunilor, părinţilor, elevilor. Raportul comisiei, care a plecat spre dezbatere, mie mi se pare unul foarte benefic. Da, trebuie să punem în aplicare ceea ce a spus Curtea Constituţională, da, părintele sau elevul, dacă este major, trebuie să solicite să facă ora de Religie, dar, în acelaşi timp, pentru că Religia este în trunchiul comun, asta însemnând ore obligatorii, nu oră opţională, elevul nu poate rămâne liber", a spus Doina Pană.

"Să fie altă materie, care să însemne eventual Morală, să însemne civică, să însemne ceva care, la fel, să dezvolte valori morale şi civice. Este varianta optimă la care au subscris toţi factorii interesaţi şi aceasta este varianta oficială, care a plecat ca raport al Comisiei de învăţământ", a spus Pană.

Ea a adăugat că orice modificare în învăţământ se face începând cu 1 septembrie, data la care începe anul şcolar.

"La fel, opţiunea nu se poate face oricând, există un calendar al mişcării personalului didactic. Va exista o dată până la care părintele sau elevul major pot face cererea. Şi încă ceva: se pot răzgândi oricând, dar se pleacă de la început de ciclu: la început de ciclu primar, gimnazial, liceal. Se pot răzgândi în sensul că n-au vrut să facă şi să vor să facă sau se pot răzgândi să nu mai facă, anual, până la data care va fi anunţată oficial de minister şi să nu împiedice mişcarea personalului didactic", a adăugat Doina Pană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ