Ce semne arată că stăm mai bine economic față de alte state din UE

| 13 dec, 2014

Creștere economică. România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea, cu un avans de 1,8%, dublu față de cel din Polonia (0,9%) și în fața unor țări precum Marea Britanie, Slovenia şi Grecia (toate cu un avans de 0,7%), dar și Cipru (minus 0,4%), Austria (minus 0,3%) şi Italia (minus 0,1%).

Creștere economică. În medie, economia zonei euro a urcat cu doar 0,2% (după un avans de 0,1% în trimestrul precedent), iar UE28 a înregistrat o creştere economică de 0,3%.

Există mai multe domenii care au susținut acest trend ascendent al României, printre care și faptul că a crescut producția industrială - cu 8% până în octombrie față de primele 10 luni ale anului trecut.

Unul dintre cele mai mari avanjate pe care le are țara noastră în acest moment față de alte state din Uniunea Europeană este faptul că nivelul de creștere economică permite Executivului să nu aplice nicio mărire de taxe și impozite în 2015, păstrând în același timp măsurile de stimulare fiscală și cele de sprijin sociale propuse pe parcursul anului.

Printre acestea se numără creșterea salariului minim la 1050 RON, indexarea pensiilor, majorarea salariilor personalului didactic și al celui din sănătate și asistență socială, creșterea indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, creșterea alocațiilor pentru copiii din familii cu venituri mici și multe altele.

Citește și: Creșterea economică din România, raportată la restul statelor din UE. Studiu comparativ

Toate aceste măsuri de stimulare a consumului și de protecției socială pentru românii cu venituri reduse se regasesc în bugetul pe anul 2015, alături de reducerea CAS, scutirea de impozit pe profitul reinvestit și alte măsuri de consolidare și stimulare fiscală. Totodată, România are un avantaj mare în privința investițiilor, pentru că a crescut substanțial fondurile alocate cofinanțării proiectelor europene pentru lucrările publice prioritare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
la maretele rezultate sa treci si marea realizare comuna PSD-PPDD..
adica,Ponta si DD au privatizat Oltchimul...
ps:sper sa ai bunul simt sa-ti aduci aminte ce ai scris despre subiectul asta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ