Ce spun de fapt dezvăluirile din cazul ROMATSA despre Boc

| 31 mar, 2014

Emil Boc şi-a recompensat propriul şofer, dar şi un fost fotograf pe posturi călduţe şi bine plătite în cadrul ROMATSA, fără a avea studiile şi experienţa profesională care să-i recomande pentru funcţiile respective în cadrul autorităţii aviatice.

Mânaţi de febra electorală, Traian Băsescu şi liderii PMP încearcă să îi ridice statuie lui Emil Boc, susţinând că acesta a stat deoparte de tentaţiile puterii și că ar fi astfel un candidat potrivit pentru președinție. Realitatea este însă cu totul alta. O arată ancheta Corpului de Control a Guvernului care relevă că fostul premier nu este nici pe departe atât de imaculat pe cât încearcă unii să sugereze.

Astfel, ancheta recentă realizată la ROMATSA de către Corpul de Control al Guvernului arată adevărata faţa a lui dom’ primar de la Cluj care în perioada în care a fost premier a supus instituţia în cauză unui proces de politizare intensă. Raportul arată cum Emil Boc a propulsat mai multe persoane aflate în cercul de colaboratori, consilieri sau rude ale demnitarilor portocalii în funcţii frumos remunerate la ROMATSA. Emil Boc şi-a recompensat propriul şofer, dar şi un fost fotograf pe posturi călduţe şi bine plătite în cadrul ROMATSA, fără a avea studiile şi experienţa profesională care să-i recomande pentru funcţiile respective în cadrul autorităţii aviatice.

Cazurile şoferului şi fotografului din cercul lui Emil Boc nu sunt singulare. Cristina Pallos, fostul director de cabinet al fostului ministru al Transporturilor, soţia şi fiica secretarului general din Ministerului Transporturilor, Tiberiu Baruletiu au primit lunar sume consistente de la ROMATSA, cu toate că acestea nu au călcat niciodată pragul instituţiei în cauză.

Cu toate acestea, politizarea instituţiilor reprezintă unul dintre elementele specifice guvernării lui Emil Boc. Micuţul premier a lăsat un adevărat dezastru în urma sa după implementarea unor măsuri de austeritate care au dus la sărăcirea accentuată a populaţiei. Totodată, nu trebuie uitat faptul că fostul premier cerea solidaritate din partea oamenilor simpli afectaţi de austeritatea severă, în timp ce clientela politică a PDL prospera graţie unor contracte cu dedicaţie prin care statul a fost păgubit.

În fond, raportul furnizat de Corpul de Control al Guvernului arată faţa hâdă a modului în care PDL, cu girul lui Traian Băsescu şi cu Emil Boc pe post de executant, a reuşit să căpuşeze instituţiile statului.

Concluziile formulate în cadrul raportului sunt incontestabile. La adăpostul unui fals profil de om politic corect şi incoruptibil, Emil Boc îşi căpătuia prietenii politici şi cunoştinţele. Iată adevărata faţă a profesionalismului guvernului Boc – şofer şi secretare ajunşi în funcţii de decizie plătite generos din bani publici.

Mitul construit de Traian Băsescu cu atâta migală în jurul lui Emil Boc, pregătit probabil pentru o candidatură la prezindeţiale din partea PMP, s-a destructurat odată cu raportul Corpului de Control. Succesiunea pe care şeful statului încearcă să şi-o asigure prin fostul premier nu este credibilă, atâta timp cât a patronat un sistem clientelar ce a avut drept rezultat sărăcirea românilor. O eventuală susţinere în cursa electorală pentru palatul Cotroceni a lui Emil Boc din partea PMP se va dovedi un fiasco de proporţii, în contextul în care oamenii s-au convins că acesta este doar un ambalaj cu un “conţinut” suspect, nefiind cu nimic mai prejos decât alţi politicieni compromişi. Cu alte cuvinte, în cazul lui Emil Boc se aplică celebra  vorbă de duh – pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
costel
Dezvaluiri
D-na ziarist,nu ne-ati informat daca soferul si fotograful aveau sau nu studii superioare.Nu ne-ati informat daca angajarile au fost pe posturi vitale pentru aviatia civila sau nu.Eu zic sa lasam organele abilitate sa ancheteze cazul.Mie mi se par foarte grave desemnarile,d-lor Daciana Ponta si Adina Valean pentru PE.De asemenea mi se pare extraordinar de grav ca Ponta a renuntat la 400 de milioane de dolari in defavoarea Romaniei.
31 mar, 2014
virgil
Articol tendentios
Articolul pare dictat de cei de la Antena 3, care nu mai obosesc calomniind tot ce nu apartine asa-zisului USD: PSD, PC, UNPR, plus noua achizitie, UDMR!
Din pacate pentru acestia si din fericire pentru cetatenii acestei tari, lumea s-a mai lamurit de calomniile vehiculate, nu numai de antenele voiculesciene, ci si de o garnitura de asa-zisi jurnalisti, de felul Alexandrei Radu, care nu se jeneaza sa scrie minciuni, ca doar pentru asta sunt retribuiti!
01 apr, 2014
Ciprian Birtea
Alexandra radu spune minciuni?
Și care sunt, mă rog frumos, minciunile pe care le spune Alexandra Radu? Că cei doi erau incompetenți, când de fapt nu erau? Că Boc i-a pus când, de fapt nu el i-a pus? Eu nu văd minciuni în articol. Asta a descoperit Corpul de Control al Guvernului. Poate că acesta mine, dar autoarea articolului nu a făcut altceva decât să vorbească despre descoperirile acestuia. Și nu sunt singurele. Am mai auzit, încă de când Boc era premier, despre pile, cunoștințele și relațiile pe care le punea prin Guvern. Și a tăiat tuturor salariile cu 25%, în loc să le taie diferențiat. Ăia cu salarii mari, a se vedea ROMATSA, Autoritatea de Supraveghere Financiară, casele județene de Asigurări de Sănătate, unde sunt salarii de sute de milioane (n.r. zeci de mii RON) lunar, au rămas cu acele salarii. De ce legea salarizării unitare, prin care nici un bugetar nu va fi plătit mai bine decât șeful statului, intră în vigoare abia în 2016? De ce n-a tăiat din investiții, care oricum nu aduc bani la buget, a se vedea autostrăzile, care se construiesc cu viteza melcului? De ce n-a reziliat contractul cu Bechtel? De ce dădea contracte cu dedicație PDL-iștilor și apropiaților acestora? A fost Boc mult timp președintele PDL. De ce a acceptat donații ilegale? Legea spune că donațiile către partide nu pot depăși anual 500 de salarii minime/economie. Având în vedere că salariul minim era pe vremea lui Boc circa 160€, asta înseamnă că nimeni nu avea voie să doneze mai mult de 80.000 € la partid. Cei care au donat masiv, evident că n-au făcut-o din mărinimie, ci pentru a primi înapoi acei bani, cu vârf și îndesat. Deci prin acceptarea acelor donații, Boc nu a făcut altceva decât să încurajeze clientela politică. Boc nu e nici pe departe un politician curat și cinstit, așa cum vrea să pară. Nu că ar fi alții mai buni.
01 apr, 2014
KuK
Fiasco prevazut
Minciuna este faptul ca, in campanie, Emil Boc va fi desfiintat iar demersul sau va fi una "adevarat fiasco".
Daca plagiatul nu asigura un asemenea rezultat, hotia nu, minciuna nu, de ce sa fim atat de convinsi?
01 apr, 2014
Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpi
E de rau
Virgile, esti virgin de tot, neica

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ