Ce spun POFTELE despre sănătatea ta

| 13 dec, 2014

Nu trebuie să fii gravidă ca să ai pofte. Adesea, ele semnalează o carenţă de vitamine, minerale sau oligoelemente pe care ai neglijat să le iei din alimentaţie, sau nu ai ştiut că le pierzi din cauza unor medicamente sau afecţiuni. Vezi ce spun poftele despre sănătatea ta.

Dacă îţi este poftă de dulciuri

Ciocolată, îngheţată, prăjituri, orice alte dulciuri, toate acestea transmit organismului tău că eşti obosită, că ficatul tău are nevoie de ajutor (odihnă, vitamine speciale, să o laşi mai uşor cu alcoolul), sau că ai nevoie de crom, fosfor sau sulf.

Cel mai bine este să satisfaci pofta de dulciuri cu unul sau mai multe din următoarele alimente sănătoase, care conţin aceste minerale esenţiale: broccoli, brânză, fasole, fructe, ouă, varză, merişor, hrean, spanac, cartofi dulci.

Dacă îţi este poftă de pâine sau sendvişuri

Dacă pofteşti al produse de panificaţie şi mirosul de pâine proaspătă te face să ucizi oamenii de la coadă, înseamnă că ai o lipsă de azot în organism şi trebuie să consumi proteine de înaltă calitate din carne de vită, peşte, fasole, nuci.

Dacă îţi este poftă de chipsuri şi alte gustări grase

Pofta de mâncare grasă şi nesănătoasă, prăjeli şi alte alimente pline de ulei, ai lipsă de calciu şi ar trebui să mănânci mai multe: legume, broccoli, varză kale, brânză, iaurt, susan, napi, sau muştar.

Dacă pofteşti mereu la cafea

Probabil ai carenţe la capitolul fosfor, sare, fier şi sulf, deci ar trebui să consumi mai multe: pui, ficat, peşte, usturoi, ceapă, carne roşie, ouă, sare, alge, cireşe negre.

Sucuri carbogazoase

Dacă mori de poftă să bei o cola, un pepsi sau un suc gazos cu aromă de fructe, ai carenţe de calciu. Prin urmare, ar trebui să consumi mai des: legume, broccoli, varză kale, brânză, iaurt, susan, napi, sau muştar.

Covrigei, sărăţele

Dacă pofta ta este mereu de hrană uscată şi sărată, este posibil să ai nevoie de clor în organism.

Clorul se găseşte în alimente ca: lapte de capră crud, peşte, sare de mare nerafinată.

Dacă nu ţi-e foame mai deloc în ultima vreme

Dacă în locă să ai pofte, nu mai pofteşti deloc la nimic, ai deficienţe de vitaminele B1, B3, mangan şi clor şi ai nevoie de: ton, seminţe, susan, carne de pui, ficat, nuci, alune, ananas, lapte de capră crud, sare nerafinată.

unica.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ