Ce spune Laura Codruța Kovesi despre dosarul Colectiv

| 25 noi, 15:17

Procurorii verifică toate informațiile și documentele vehiculate în spațiul public și care au legătură cu acuzațiile din dosarul "Colectiv" pe care DNA le investighează, a declarat miercuri procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, care a precizat că această cauză constituie în continuare o prioritate.

"Pentru că sunt investigații în curs, nu pot să vă spun în ce fel vor evolua aceste investigații — dacă vor fi învinuiri noi, dacă vor fi persoane noi învinuite sau nu. Pot doar să vă spun că procurorii, atât cei civili, cât și cei militari din cadrul DNA, verifică toate informațiile care au apărut în spațiul public, toate documentele care sunt vehiculate în spațiul public, toate afirmațiile care se fac în spațiul public și care au legătură cu acuzațiile pe care noi le investigăm", a afirmat Kovesi, la Digi 24.

Ea a precizat că se fac audieri, se ridică documente, se dispun tot felul de acte și proceduri care sunt necesare pentru a strânge probele în acest dosar.

Citeşte şi: CUTREMURĂTOR! Au apărut NOI imagini din noaptea tragediei de la Colectiv

Kovesi a menționat că, în momentul în care ancheta se va extinde pentru diverse fapte penale sau pentru diverse persoane, DNA va anunța public.

"În acest moment, nu pot să fac public nici probele care sunt în dosar, nici ceea ce urmează să se întâmple. Este foarte greu să faci o anchetă serioasă când anunți dinainte ce urmează să se întâmple sau ce persoană urmează să învinuiești. Vă asigur doar că se lucrează cu operativitate în dosar. (...) Faptul că nu spunem că verificăm anumite documente sau verificăm anumite împrejurări sau cercetăm anumite persoane nu înseamnă că acest lucru nu se întâmplă", a spus șefa DNA.

Întrebată dacă a primit miercuri dimineață noi documente din partea ISU, Kovesi a precizat că urmează să verifice dacă s-au primit sau nu în mod oficial.

"În acest moment nu pot să vă confirm în mod oficial că am primit anumite documente din partea MAI sau ISU. Aici vorbim de documente oficiale pe care noi trebuie să le primim. Acestea se înaintează cu o adresă din partea instituției sau se depun memorii de către persoanele implicate în caz. Cu siguranță, în cursul zilei de astăzi, o să vă anunțăm dacă în mod oficial am primit o astfel de adresă sau nu. De obicei, când o altă instituție publică anunță că trimite documente la DNA acestea se și primesc", a explicat ea.

Citeşte şi: Tolontan dezvăluie: DOVADA că IGSU si ISU au minţit în cazul COLECTIV

În legătură cu ridicarea, de către procurori, de la ISU a bazei de date cu firmele pe care le controlează din punct de vedere PSI, șefa DNA a arătat că s-au solicitat toate documentele care au legătură cu faptele investigate.

"Vă asigur că toate documentele care interesează ancheta pentru a susține acuzațiile pe care le-am formulat au fost ridicate de la ISU. (...) Pentru că orice documente, orice adresă, orice proces verbal pe care noi îl ridicăm constituie probă în dosar, în acest moment, eu nu pot să fac public o probă din dosarul pe care îl avem. Nici nu pot să vă confirm dacă anumite documente care pot constitui sau nu probe în dosar au fost sau nu ridicate", a completat Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 18:19
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
INCEPAND DE ASTAZI NU TE MAI GANDI LA ALTCEVA DECAT LA REALIZARILE PE CARE LE VEI OBTINE IN VIITOR. Cautam urgent colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial, ce vizeaza piata americana a cartilor electronice. Incheiem contract de comision. Pentru detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa [email protected]
25 noi, 19:35
Calin
Program rapid cu castiguri la domiciliu!
Cum poți să faci bani! Sursa banilor e chiar lângă tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple și mai clare explicații! Înveți imediat cum poți să faci bani! Trebuie doar să urmezi acest curs de excepție și înveți garantat, GRATUIT, cum poți să faci bani! Când vrei cu seriozitate și tu acest curs online, trimite textul “INFO” la adresa de email: [email protected]
25 noi, 18:22
gigivira
solutie
Faci bani de acasa! Internetul este o inventie minunata! Pe internet gasesti acum acest curs online care te invata pas cu pas, cu multe explicatii, cum faci bani de acasa! Cursul este GRATUIT si te invata cu multe indicatii foarte simple si clare cum faci bani de acasa! Vrei si tu cu seriozitate sa inveti ceva nou si de viitor? Cere imediat informatii mai multe la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ