Ce spune Traian Băsescu despre graţierea lui Gică Popescu

| 28 mar, 2014

Traian Băsescu a criticat implicarea politicienilor în campania de susţinere a graţierii lui Gică Popescu, condamnat la trei ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare în "Dosarul transferurilor".

 

 

Traian Băsescu a calificat, vineri, campania pro-graţiere a lui Gică Popescu drept "o probă de cultură" faţă de justiţie. Băsescu a dat exemplul preşedintelui Bayern Munchen, Uli Hoeness, în cazul căruia nimeni nu a cerut eliberarea, chiar dacă performanţele clubului pe care l-a condus au fost remarcabile.

"Preşedintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi nu am auzit pe nimeni care să spună că trebuie scos din închisoare. La noi, sunt adevărate campanii. Este proba de cultură a populaţiei, a mass media faţă de justiţie. Dincolo de a avea un cod penal modern, trebuie să avem şi o cultură pe justiţie, care e pilonul fundamental al democraţiei'', a declarat Traian Băsescu la congresul avocaţilor, potrivit realitatea.net.

Citeşte şi: Victor Ponta: Băsescu a refuzat să-l graţieze pe GICĂ POPESCU

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro. Cazul său, deşi de o proporţie mult mai mare în ce priveşte suma, seamănă cu cel al fostului internaţional Gică Popescu. Hoeness, fost campion mondial la fotbal cu Germania, în 1974, este cel sub conducerea căruia Bayern Munchen a ajuns o echipă de top mondial.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ