Ce sunt blestemele și cum te ferești de ele

| 21 ian, 2014

Se spune adesea în popor, atunci când ai un necaz, că pesemne „te-au ajuns blestemele“ cuiva. Așa să fie? Sunt blestemele adevărate? Au ele puterea de a influența destinul omului, sau sunt doar niște simple cuvinte rostite apăsat?

Originea lor, pierdută în negura vremurilor

Se spune că blestemele, cunoscute în popor și sub denumirea de afuriseli, au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, iar primul care ar fi apelat la puterea mistică a cuvintelor ar fi fost chiar Dumnezeu. El l-a blestemat pe șarpe pentru că a îndemnat-o pe Eva să cadă în păcat și să muște din fructul oprit, scrie clickpentrufemei.ro.. Oamenii însă au ales să meargă la vrăjitoare, întrucât prin ritualuri doar de ele știute, aveau puterea de a abate necazuri și urgii fără seamăn asupra unei persoane.

Cele mai năpraznice blesteme

Se spun că nu toate blestemele se prind, iar cei care aleg această variantă pentru a pune gând rău dușmanilor, trebuie să fie siguri de vinovăția acelei persoane, în caz contrar răul se întoarce împotriva lor. Cel mai crunt blestem, și care te va urmări întreaga viață, este blestemul de mamă. Legătura strânsă de sânge face ca acest blestem să fie imposibil de alungat, chiar dacă mama va regreta mai târziu vorbele aruncate. Un alt blestem, cu o înaltă încărcătură emoțională, este cel de dragoste. Cuvintele unei inimi rănite îl vor bântui pe cel vinovat până când acesta va reuși să aducă alinare sufletului îndurerat.

Ritualuri de blestemare

În unele cazuri doar câteva cuvinte rostite din inimă sunt de ajuns pentru a urgisi pe cineva, dar nu este singura metodă folosită. Pentru a fi siguri că necazul nu va ocoli dușmanul, unele persoane au obiceiul de a încrusta pe toaca de la biserică numele celui urgisit. Și pomelnicul este o alternativă luată în calcul de mulți credincioși. Ei scriu pe o foaie o rugăciune și-i plătesc preotului o slujbă prin care cer să fie păziți de pericol, iar răul să se abată asupra dușmanului.

Descântece pentru a rupe afuriseala

Blestemul, odată aruncat, este greu de întrerupt. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu, prin post și rugăciune, ghinionul se va sparge. Totuși, nu toate blestemele se prind. Pentru ca necazul să intre în viața unei persoane este necesar să exite vreo vină. În caz contrar, răul se va abate asupra celui care dorește să atragă urgia asupra unei persoane nevinovate.

Și deochiul este o formă de blestem, și doar un șnur roșu legat la încheietura mâinii poate consuma puterea negativă. Unele blesteme pot cauza doar simple necazuri zilnice, în timp ce altele, mai puternice, au scopul de a îmbolnăvi pe cineva sau chiar a-i grăbi moartea.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ