Ce știe CĂTĂLIN PREDOIU despre dosarul Mircea Băsescu - Bercea Mondial?

| 25 iun, 2014

Dosarul Băsescu - Bercea. În acest dosar sunt semne de întrebare nu de ieri de azi, ci încă din 2011, perioadă în care la conducerea Ministerului Justiției se afla nimeni altul decât actualul candidat la președinție și vicepreședinte PDL, Cătălin Predoiu.

Dosarul Băsescu - Bercea. Lăsând însă la o parte suspiciunile firești care planează asupra șefului statului cu privire la acțiunile fratelui său, precum și demersurile hotărâte pe care justiția le-a întreprins în ultima perioadă, se cuvine să observăm că nu întotdeauna acțiunile organelor judiciare în privința legăturilor dintre Mircea Băsescu și clanul Bercea Mondial au fost la fel de tranșante. Ba chiar, în anumite situații, există serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea deciziilor care au fost luate.

Sigur, Sandu Anghel se află la acest moment în închisoare, dar pentru mult timp, organele judiciare nu au întreprins mai nimic împotriva acestuia deși, după cum au demonstrat-o inclusiv declarațiile pe care șeful SRI le-a făcut la Comisia de resort, au existat numeroase informări, inclusiv din zona serviciilor cu privire la activitățile infracționale defășurate de Bercea Mondial și clanul pe care îl conduce. Iar când lucrurile au început în sfârșit să se miște, anchetele au părut să se blocheze exact când acestea duceau spre Mircea Băsescu.

Citeşte şi: George Maior: SRI şi-a făcut datoria pe deplin

În dimineaţa zilei de 24 martie 2011, aproximativ 200 de poliţişti şi jandarmi au descins în locuinţele deţinute de Sandu Anghel şi de rudele sale, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, instrumentat de procurorul Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Câteva ore mai târziu, un cotidian central relata că “potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor (în articolul ziarului fiind consemnat numele procurorului Eugen Iacobescu) care au făcut percheziţii la locuinţe ale lui Sandu Anghel şi ale fraţilor acestuia din Drăgăneşti-Olt şi Slatina, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, ar fi fost mituit de Bercea Mondial cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni într-unul din dosare, urmând ca acesta să mai primească 400.000 de euro”. Ca prin minune, a doua zi, dosarul i-a fost luat procurorului Iacobescu, care s-a mai ales și cu o sancțiune din partea CSM, un an mai târziu. Cât despre dosarul în discuție, acesta a fost ținut la sertar de către şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Elisabeta Ponea.

Citeşte şi: Cum încearcă Robert Turcescu să demonstreze că românii nu văd și nu aud bine

Există așadar serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea cu care justiția a reacționat la informațiile privind implicarea lui Bercea Mondial şi a lui Mircea Băsescu în coruperea sistemului judiciar din România. Iar aceste semne de întrebare nu sunt de ieri de azi, ci datează încă din 2011, perioadă în care la conducerea Ministerului Justiției se afla nimeni altul decât actualul candidat la Președinție și vicepreședinte PDL, Cătălin Predoiu.

Sigur, veți spune că Predoiu nu avea atribuții directe și că CSM-ul ar fi fost instituția care ar fi trebuit să se preocupe în primul rând ca ancheta să se desfășoare de o manieră corectă. În calitate de ministru al Justiției însă, Predoiu ar fi putut măcar să semnaleze CSM semnele de întrebare ridicate de către presă cu privire la modul în care i-a fost luat cazul procurorului Iacobescu. Cu toate acestea Predoiu a tăcut, făcându-se astfel complice cu încercările de mușamalizare ale cazului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 2014
Ivan Alin
Nesimtire.
Daca ar fi dupa voi. ati vrea sa vina Iliescu iara la presidentie. sau poate vrei un presedinte roz. sau unu plagiat. cum apare un om integru voi nu vre-ti decat sa aruncati cu noroi in el. Asta e Romania.
25 iun, 2014
Filipescu Dan
RUSINE!
Am auzit ca si Obama e implicat in treaba asta cu Mondialu asta...Mi-ar fi si rusine sa public asa un articol....asa pot si eu sa ma apuc sa zic ca acest site face frauda bancara....Obiectiv PSD :)..asta trebuie sa fie numele siteului. In ciuda numelui..obiectiv...acest site nu este deloc obiectiv...o stire de toata jena...In tara asta valorile sunt denigrate..iar non-valorile...coruptii...etc(la PSD sunt gramada..de la Presedinti de CJ...Prefecti..Primari...inclusiv Premierul...cum zice si Mihai mai jos..vezi cazu Duicu)....RUSINE !!!!!! In modul asta ne ducem din ce in ce mai jos!! Oricum...veti vedea in noiembrie ca Predoiu va fi PRESEDINTELE ROMANIEI! Pentru ca este cel mai in masura sa ne scape de ciuma rosie(PSD)
25 iun, 2014
Daniel
Sa iti fie rusine
nustiu ce va place sa dezinformezi lumea. cum vre-ti voi sa ii asociati pe toti. cum toti sunt numai gunoaie. Mai inainte aflati atributiunile ficarui om. ficarui ministru.. Daca o luam cu spui tu. si ponta a fost ministru si nici el nu la anuntat. . Sa iti fie rusine. domnul predoiu poate si dupa parerea mea va fi un presedinte foarte bun. si ne va scoate din problemele actuale.. O zi buna
25 iun, 2014
Mihai Simion
Atentie!
Este evident faptul ca Predoiu ar fi cel mai de temut adversar pentru Ponta ..asa ca masinaria PSD-ului deja incepe sa "isi faca treaba" facand legaturi care nu au nicio logica intre anumite lucruri. Credeti ca o mobilizare de 200 de politisti si o asemenea descindere e necunoscuta decatre cei de la centru(inclusiv Ministrul Justitiei)? Cine poate crede un asemenea lucru sa se mai gandeasca o data....totul se cunoaste..toti sunt informati...si evident ca daca Predoiu avea ceva impotriva acestei actiuni ea nu se mai declansa. ESTE LOGIC! Si sincer daca stam sa analizam activitatea de Ministru al Justitiei a domnului Predoiu cred ca e suficient sa intelegem ca acest articol este doar o mizerie. Ar trebui mai degraba sa vedem baronii PSD-sti care sunt ridicati pe capete...sa vedem cardasia dintre Basescu,PMP si PSD cand au votat impotriva ridicarii imunitatii deputatului puisor(Florin Popescu-PMP)....Incercarea lui Ponta si Duicu de a face diverse aranjamente....deci..domnilor...un site cu pretentii nu se preteaza niciodata la o asemenea mizerie...
25 iun, 2014
Garbiel dumitu
ai perfecta dreptate domnule mihai. nu ai ce sa ceri la jurnalisti de doi lei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ