Ce trebuie să mănânci la micul dejun pentru a te feri de cancer

| 18 oct, 11:47

Cancerul, una dintre cele mai redutabile boli, poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul alimentaţiei. Nutriţionistul francez Patrick Serog a elaborat o listă cu alimente-cheie în prevenţia cancerului şi a creat două meniuri de mic dejun cu proprietăţi anticancer.

Cele mai eficiente substanţe nutritive în lupta contra cancerului sunt antioxidanţii. Dintre aceşti se remarcă seleniul şi cuercitina.

Seleniul este un puternic antioxidant care blochează radicalii liberi în interiorul celulei. Se găseşte îndeosebi în: peşte (ton), carne, lactate, fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic), cereale integrale (pâine, paste integrale), conform Adevărul.

Cuercitina opreşte diviziunea celulară şi astfel proliferarea celulelor canceroase, iar în acelaşi timp stimulează sistemul imunitar. Cele mai bune surse de cuercitină sunt: merele, fructele roşii, ceaiul verde, strugurii, ceapa, ciocolata neagră, brocoli.

Dr. Patrick Serog propune două meniuri de mic dejun (sărat şi dulce) în care sunt incluse alimente anticancer.

Micul dejun sărat este compus din: un pahar de suc de roşii, o porţie de brânză de vaci cu bucheţele de brocoli şi turmeric sau brioşă cu ceai verde şi brocoli, o ceaşcă de cafea.

Micul dejun dulce cuprinde: o cană de ceai verde, griş cu rodie şi nuci sau cereale integrale cu rodie şi nuci, spumă de ciocolată cu turmeric, o ceaşcă de cafea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ