Ce venituri a obţinut Orange România în primul semestru

| 29 iul, 2014

Încasările Orange România din primele şase luni au ajuns la 448,3 milioane de euro.

Din totalul celor 448 de milioane de euro veniturile din servicii mobile au reprezentat 383 milioane de euro, nivel aproiat de prima jumătate a anului anterior, se arată în raportul financiar al grupului francez Orange.

În trimestrul al doilea, operatorul telecom a înregistrat în România venituri de 219 milioane de euro, din care 184 de milioane de euro din servicii mobile, faţă de 230 de milioane de euro, în bază comparabilă, în aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul trimestru, Orange România a obţinut venituri de 230 de milioane de euro, raportat la 219 milioane de euro în primele trei luni din 2013.

"Suntem multumiţi de rezultatele obţinute de Orange Romania în primele şase luni ale anului în pofida impactului scăderii tarifelor de interconectare asupra pieţei. (...) În perioada următoare vom continua investiţiile susţinute în dezvoltarea reţelei 4G, în extinderea gamei de aplicaţii şi conţinut TV, precum şi în serviciile de asistenţă specializată", a declarat Jean-Francois Fallacher, director general al Orange România.

Operatorul telecom avea, la sfârşitul lunii iunie, 10,384 milioane de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi faţă de iunie anul trecut.

Numărul de clienţi nu a variat semnificativ comparativ cu luna martie, când au fost raportaţi 10,394 milioane clienţi, în timp ce în decembrie erau 10,436 milioane.

În trimestrul al doilea, traficul de date mobile în reţea a urcat cu peste 50% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii numărului de tablete - de 3 ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut - şi a numărului de smartphone-uri, unul din două telefoane vândute în primele şase luni fiind smartphone, se arată într-un comunicat al Orange România.

De asemenea, a crescut de patru ori numărul de smartphone-uri compatibile 4G vândute în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Totodată, numărul mediu de utilizatori care au vizionat canale TV şi filme pe Orange TV Go a crescut cu 25% în al doilea trimestru al anului în curs faţă de primul trimestru, notează compania. Serviciul Orange TV a fost lansat în urmă cu un an şi oferă peste 110 de canale, dintre care 48 în format HD.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ