Ce veste bună au primit medicii

| 31 oct, 2014

Executivul a dovedit că domeniul sănătății, prin finanțarea unităților medicale, mărirea veniturilor pentru medici și extinderea unor servicii medicale, este o prioritate în strategia de construire a unei Românii puternice, pentru că investiția în Sănătate este cea care va duce la o societate românească dezvoltată și civilizată.

În urma discuțiilor purtate de către Guvern cu Federația Sanitas, premierul Victor Ponta a anunțat că din ianuarie 2015 vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajațiilor din sănătate și din asistență socială și nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, cum în luna iunie se avea în plan la Ministerul Finanțelor Publice.

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, a precizat că aparatul guvernamental și-a luat angajamentul de a finaliza în 30 de zile negocierile privind contractul colectiv de muncă în domeniul sanitar, respectiv de a elimina problemele apărute în aplicarea Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Citeşte şi: Victor Ponta: Proiectul SMURD, probabil, cel mai performant din Europa în acest moment

Astfel, Executivul a dovedit că domeniul sănătății, prin finanțarea unităților medicale, mărirea veniturilor pentru medici și extinderea unor servicii medicale, este o prioritate în strategia de construire a unei Românii puternice, pentru că investiția în Sănătate este cea care va duce la o societate românească dezvoltată și civilizată.

Desigur, după mulți ani de batjocură adusă atât la adresa cadrelor medicale, cât și la pacienți de către guvernarea PDL – Băsescu, multe au fost de reparat din partea guvernului Ponta. Însă prin numeroase eforturi ale aparatului guvernamental s-a reușit pas cu pas îndreptarea greșelilor din trecut, precum și readucerea unor speranțe pentru un sistem medical de calitate.

Prin urmare, guvernul condus de liderul PSD, Victor Ponta, în cei doi ani de guvernare a oferit acces la îngrijire medicală pentru milioane de români prin redeschiderea a 23 de spitale și alte 22 de unități medicale ce au fost transformate în cămine de bătrâni, precum a extins sistemul SMURD la nivel național prin deschiderea a 5 noi centre.

De asemenea, Executivul a acordat finanțare și pentru modernizarea unităților medicale. Practic, 90 de milioane lei au fost alocați programului de maternități prin continuarea proiectelor finanțate de către partenerii externi ai țării noastre, în timp ce oficialii guvernamentali au alocat pentru anul 2014 din bugetul statului 41 milioane lei.

Citeşte şi: Eugen Teodorovici: Alocăm o sumă de 50 milioane de euro în formarea personalului medical


Totodată, Guvernul a demarat proiectul național de depistare activă precoce a cancerului de col uterin, prin acordarea a peste 13 milioane de lei pentru testarea gratuită a 300 000 femei. Plus că premierul Ponta a ținut cont și de nevoile sistemului de sănătate, dar mai ales de doleanța de a rămâne în activare a celor 4 000 de asistente medicale prin stabilirea vârstei de 65 de ani pentru ca asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali să se poată pensiona.

Așadar, guvernul condus de către candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, la președinția României a întreprins numeroase demersuri pentru ca sistemul de sănătate fie accesibil tuturor, prin eliminarea barierelor create de nivelul de venit, de mediul de rezidență sau chiar de vârstă și etnie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ